ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠΕΞ Κοσόβου: Η Σερβία υπό την επιρροή της Ρωσίας αποσταθεροποιεί

ΥΠΕΞ Κοσόβου: Η Σερβία υπό την επιρροή της Ρωσίας αποσταθεροποιεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου, Xhelal Svecla, δήλωσε την Τρίτη ότι η Σερβία, υπό την επιρροή της Ρωσίας, έχει ως στόχο να αποσταθεροποιήσει τη χώρα, υποστηρίζοντας τη σερβική μειονότητα στο βορρά, η οποία έχει αποκλείσει δρόμους και συνεχίζει να διαμαρτύρεται εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες.

Οι Σέρβοι στην πόλη Μιτρόβιτσα στο βόρειο Κόσοβο ύψωσαν νέα οδοφράγματα την Τρίτη, λίγες ώρες αφού η Σερβία ανακοίνωσε πως έθεσε τον στρατό της σε ύψιστο πολεμικό συναγερμό μετά από εβδομάδες κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

«Η Σερβία, επηρεασμένη από τη Ρωσία, έχει θέσει σε κατάσταση στρατιωτικής ετοιμότητας και διατάσσει την ανέγερση νέων οδοφραγμάτων, προκειμένου να δικαιολογήσει και να προστατεύσει τις εγκληματικές ομάδες που τρομοκρατούν… τους πολίτες σερβικής εθνικότητας που ζουν στο Κόσοβο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Svecla.

Από την πλευρά της η Σερβία, αρνείται ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τον γείτονά της λέγοντας πως θέλει απλά να προστατεύσει την μειονότητά της εκεί.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς δήλωσε την Τρίτη ότι η Σερβία «θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ειρήνη και να αναζητά συμβιβαστικές λύσεις».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ζελένσκι: Η Ουκρανία έπληξε με πυραύλους ρωσικό εργοστάσιο αμυντικής βιομηχανίας (βίντεο)

DW: Η Γερμανία αναζητά ενεργειακές συμφωνίες με την Τουρκία

Υεμένη: Πολεμικό «θησαυροφυλάκιο» $900 εκατ. σε κρυπτονομίσματα έχτισαν οι Χούτι

Πούτιν: Έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες η Ρωσία, αλλά υπό τους όρους της – «Η Δύση προετοιμάζεται για πόλεμο εναντίον μας»

Η Βουλγαρία μπλοκάρει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του Ρώσου Πατριάρχη Κυρίλλου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr