Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αλβανία ζούνε με θεωρίες συνωμοσίας – Ένωση Σερβίας-Ρωσίας; Επίθεση και σε Μητσοτάκη

Στην Αλβανία ζούνε με θεωρίες συνωμοσίας – Ένωση Σερβίας-Ρωσίας; Επίθεση και σε Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Αλβανία η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη λογική είναι απογοητευτική. Ένας ολόκληρος λαός, μετά από ολόκληρες δεκαετίες «κακομούτσουνης» κομμουνιστικής τυραννίδας, που τη διαδέχτηκε μια βαλκάνια μαφιόζικη-«δημοκρατία», αντιλαμβάνεται και σκέφτεται με θεωρίες συνωμοσίας.

Τελευταίο κραυγαλέο παράδειγμα ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ντίτα» (21/12), που το υπογράφει ο πρώην διπλωμάτης Σαμπάν Μουράτης (Shaban Murati).

Υπό τον τίτλο «Τι θα γίνει με τα ανοιχτά Βαλκάνια σε περίπτωση που η Σερβία ενωθεί με τη Ρωσία», ο πρώην διπλωμάτης Μουράτης υποστηρίζει ότι «καθώς την 30 η Δεκεμβρίου είναι η 100 η επέτειος από την ίδρυση της πρώην ΕΣΣΔ, στη Ρωσία αρχίζουν και ανοίγουν συρτάρια και ανασύρουν στρατηγικά project αναβίωσης της πρώην Σοβιετικής Ένωσης».

Ένα εξ αυτών, υποστηρίζει ο Αλβανός διπλωμάτης, προβλέπει «την ένωση της Σερβίας με τη Ρωσία» και διερωτάται τι θα γίνει με τα «Ανοικτά Βαλκάνια» σε περίπτωση που η ένωση αυτή γίνει πραγματικότητα…

Αυτούς τους ημίτρελους ψεκασμένους θέλουν να τους βάλουν στην ΕΕ. Καλά θα πάει κι αυτό…

Ο ίδιος ψεκασμένος, που συστήνεται ως διπλωμάτης και συγγραφέας, έχει γράψει αρκετά δοκίμια για τα Βαλκάνια, σε πρόσφατο άρθρο του στη «Ντίτα» επιτέθηκε στον Μητσοτάκη. Ποιος ο λόγος; Διαβάστε το ακροδεξιό παραλήρημα:

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης στις 22 Δεκεμβρίου 2022 τοποθέτησε επίσημα την παράνομη σημαία του “Βορείου Ηπείρου” στη Χειμάρρα και στη Νότια Αλβανία.

»Στην ομιλία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην αλβανική πόλη Χειμάρρα, ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε το επίσημο ελληνικό αίτημα ότι “η Αλβανία είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί το δικαίωμά σας στην αυτοδιάθεση”.

»Μέχρι τώρα οι Έλληνες πρωθυπουργοί και υπουργοί Εξωτερικών έχουν ζητήσει από τα γραφεία τους στην Αθήνα την αυτοδιάθεση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. (…)

»Είναι όμως η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός έρχεται και το ανακοινώνει επί αλβανικού εδάφους, απέναντι στην πολιτική και το αλβανικό κοινό και συγκεκριμένα στη Χειμάρρα.

»Δεν είναι γνωστό πώς και με ποιους τρόπους ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατάφερε να λάβει την άδεια της σημερινής κυβέρνησης της Αλβανίας για αυτή τη σκανδαλώδη αντιαλβανική προκλητικότητα στο αλβανικό έδαφος, η οποία με την ενέργεια αυτή έχει διαπράξει μια άνευ προηγουμένου αντισυνταγματική, αντι-κρατική και αντεθνική πράξη.

»Η λεγόμενη αυτοδιάθεση της “Ένωσης Ελληνικών Δήμων” στην Αλβανία, την οποία επισημοποίησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τη σημερινή επίσκεψη, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος της Αλβανίας και της συνταγματικής τάξης, κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας και της αλβανικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας.

»Η Ελλάδα νομιμοποιεί τη Νότια Αλβανία ως επαρχία της, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός πετά απευθείας από την ελληνική επικράτεια στο γήπεδο της Χειμάρρας, χωρίς να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη σε Τίρανα και Αλβανία.

»Έχουμε την παράνομη πράξη της ανάστασης του περιβόητου Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας του 1914 για τη δημιουργία της λεγόμενης “Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου” με αυτοδιάθεση.

»Αυτή τη μαύρη μέρα εγκαινίασε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στην Αλβανία».

Ο ψεκασμένος βαλκάνιος υπερεθνικιστής Μουράτης, που «πουλάει» στον πεινασμένο και εξαθλιωμένο αλβανικό λαό «εθνικισμό», κατηγόρησε τον Μητσοτάκη για «εθνικιστική ευφορία».

Ακούγεται ως ανέκδοτο ο εκσυγχρονιστής φιλελεύθερος Μητσοτάκης να εμφορείται από κάποιο «εθνικισμό» και συνεχίζει:

«Σήμερα στη Χειμάρρα παραβιάστηκε το Σύνταγμα της Αλβανίας.

»Σήμερα στη Χειμάρρα ο πρωθυπουργός ξένης χώρας διεκδίκησε την αυτοδιάθεση και τη δημιουργία νέου πολιτικού χάρτη με τη νέα ελληνική ζώνη αυτοδιάθεσης στο έδαφος της Αλβανίας.

»Σήμερα ο Μητσοτάκης επισημοποίησε την “Ένωση Ελληνικών Δήμων” στην Αλβανία.

»Δεν υπάρχει καμία πληροφορία εάν κατά τις επισκέψεις του στους δήμους αυτού του “ελληνικού συλλόγου” κυματίστηκε κάποια κουρελιασμένη σημαία της ελληνικής κυβέρνησης του “Βορείου Ηπείρου”, που με τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις είχε καταλάβει τη Νότια Αλβανία το 1914.

»Μετά από 30 χρόνια ανιθαγενούς δημοκρατίας, η κυβέρνηση της Αλβανίας αποφάσισε να ικανοποιήσει τις παλιές προσαρτητικές και σοβινιστικές ορέξεις της Ελλάδας για τη Νότια Αλβανία.

»Οι ηγέτες της Αλβανίας τρώνε με ψωμί τον πατριωτισμό και την ντροπή», καταλήγει.

Αλήθεια τώρα, εάν δει τα ελληνικά F-16 πάνω από τα Τίρανα ο Μουράτης, η Ελλάδα έχει την εναέρια προστασία της Αλβανίας όπως και της Βόρειας Μακεδονίας, τι θα πει; Τίποτα δεν θα πει.

Τσάμπα μάγκας όπως όλοι οι μωροεθνικιστές που σιτίζονται από τους αγράμματους και τους ανόητους καταναλωτές θεωριών συνωμοσίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr