ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Η Νίνα Κασιμάτη απάντησε αιχμηρά στην αριστερίστικη ελληνοφοβική επίθεση που της εξαπέλυσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» του 1,5%
Η Φραντσέσκα Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαρακτήρισε τη συμφωνία φυσικού αερίου Αιγύπτου-Ισραήλ παραβίαση του διεθνούς δικαίου
Ανάλυση-Jerusalem Post: Η Τουρκία στο επίκεντρο της τριμερούς συνόδου Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου
Το Ισραήλ προειδοποιεί ότι θα χτυπήσει τους Τούρκους στη Συρία - Τούρκοι υπουργοί στη Δαμασκό
Η ανάγκη του αγωγού EastMed: Η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης μετατοπίζεται προς την Τουρκία - Το Ισραήλ προσφέρει διέξοδο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας απέσυρε την υποστήριξή της στον αυτοαποκαλούμενο μεταβατικό πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό, εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2024.
Αντιπρόσωποι από τρία από τα τέσσερα κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία την απομάκρυνση του Γκουαϊδό από την προσωρινή προεδρία και αποφάσισαν την ανάθεση της ευθύνης για την αυτοαποκαλούμενη προσωρινή κυβέρνηση στα χέρια μιας επιτροπής.
Ο Γκουαϊδό ήταν ο αυτοαποκαλούμενος μεταβατικός αρχηγός του κράτους από το 2019.
Ο Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας τον Ιανουάριο του 2019 μετά από τις εκλογές που η αντιπολίτευση χαρακτήρισε προϊόν νοθείας, αλλά έδωσαν τη νίκη στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.
Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία και οι ΗΠΑ, αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναγνώρισαν τότε τον Γκουαϊδό ως νόμιμο μεταβατικό πρόεδρο, αλλά αυτός ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να επιβληθεί επί του Μαδούρο.
Πρόσφατα, η επιρροή του Γκουαϊδό συνέχισε να μειώνεται.
Εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2024, η αντιπολίτευση θέλει τώρα να ανασυνταχθεί και ως εκ τούτου ψήφισε για την καθαίρεση του αρχηγού.






















































