Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η τουρκική ισλαμιστική μισθοφορική εταιρεία SADAT «τραμπούκισε» τον Κιλιτσντάρογλου στον «αέρα»

Η τουρκική ισλαμιστική μισθοφορική εταιρεία SADAT «τραμπούκισε» τον Κιλιτσντάρογλου στον «αέρα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τουρκική παραστρατιωτική εταιρεία «ασφαλείας» και μισθοφόρων SADAT, που είναι συνδεδεμένη με το καθεστώς Ερντογάν, δημοσίευσε μια διαφήμισή της με ένοπλους και μασκοφόρους στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό TV100 κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του αρχηγού της κεμαλικής τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Σχολιάζοντας τη διαφήμιση, ο Κιλιτσντάρογλου είπε: «Ποιος είσαι εσύ που θα με απειλείς;».

Η SADAT, μια ιδιωτική στρατιωτική [μισθοφορική] εταιρεία που συνδέεται με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 14 Ιανουαρίου δημοσίευσε μια διαφήμιση με ένοπλους και μασκοφόρους στο TV100 κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τους βουλευτές του μπροστά από το κτίριο της SADAT στην Κωνσταντινούπολη πριν από οκτώ μήνες και άφησε να εννοηθεί εκλογική νοθεία από τους ισλαμιστές παραστρατιωτικούς, ότι η εταιρεία ετοιμαζόταν να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επερχόμενων γενικών εκλογών.

Μετά τη διαφήμιση, ο Κιλιτσντάρογλου έγραψε σε tweet ότι:

«Εσείς, σπατάλες παραστρατιωτικών. Ποιος είσαι εσύ που θα με απειλείς;» αναφερόμενος στη SADAT, η οποίο συχνά αποκαλείται «παράλληλος στρατός» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενεργώντας υπό την καθοδήγηση του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της SADAT, Μελίχ Τανριβερντί, επιβεβαίωσε ότι δημοσίευσαν τη διαφήμιση σκόπιμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Κιλιτσντάρογλου.

«Ποιος θα πίστευε ότι ο θα νικηθεί από μια διαφήμιση αξίας 1.500 λιρών;» έγραψε στο Twitter.

Η διαφήμιση προκάλεσε τεράστια αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεταξύ πολιτικών της αντιπολίτευσης, με το επιχείρημα ότι η SADAT απείλησε τον Κιλιτσντάρογλου.

Ο συντονιστής της συνέντευξης, Ουγκούρ Ντουντάρ, είπε ότι «δεν έχω καμία γνώση ή ενδιαφέρον για τις διαφημίσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

»Η διαφήμιση της SADAT εμφανίστηκε μόνο για οκτώ δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αφαιρέθηκε από τη διοίκηση».

Ο Διευθυντής του TV100, Αλιτζάν Ντεγκέρ είπε ότι η διαφήμιση προβλήθηκε λόγω έλλειψης πολιτικών γνώσεων του διαφημιστικού τμήματος.

Επιπλέον, το TV100 ανακοίνωσε ότι απέλυσαν τον Γενικό Διευθυντή Διαφήμισης λόγω του περιστατικού.

Η SADAT ιδρύθηκε το 2012 από τον πρώην Τούρκο ταξίαρχο Αντνάν Τανριβερντί, ο οποίος εκδιώχθηκε από τον στρατό το 1996 λόγω των υποψιών του για ισλαμιστικές δραστηριότητες.

Ο Τανριβερντί υπηρέτησε ως σύμβουλος του Ερντογάν προτού αναγκαστεί να παραιτηθεί από τη θέση του τον Ιανουάριο του 2020, αφού είπε σε θρησκευτική διάσκεψη ότι η SADAT άνοιγε το δρόμο για τον ερχομό του Μαχντί [μουσουλμάνος μεσσίας], μιας μεσσιανικής φιγούρας που ορισμένοι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι θα λυτρώσει την ανθρωπότητα πριν το τέλος του κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter