Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανία: «Εκκαθαρίσεις» κυβερνητικών στελεχών – Ο Ζελένσκι κλείνει τα σύνορα σε υπουργούς του

Ουκρανία: «Εκκαθαρίσεις» κυβερνητικών στελεχών – Ο Ζελένσκι κλείνει τα σύνορα σε υπουργούς του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκάνδαλο διαφθοράς σχετικά με προμήθειες του στρατού ταλανίζει την Ουκρανία και την κυβέρνηση του Ζελένσκι και ανάγκασε πολλούς ανώτερους Ουκρανούς αξιωματούχους να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους την Τρίτη.

Μεταξύ των αξιωματούχων που παραιτήθηκαν, και των οποίων οι αποχωρήσεις έγιναν αμέσως δεκτές, είναι ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Βιάτσεσλαβ Σαποβάλοφ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την υλικοτεχνική υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων, ο αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης Κιρίλο Τιμοσένκο και ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Ολέξι Σιμονένκο.

Είχε προηγηθεί η απομάκρυνση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών της Ουκρανίας Βασίλ Λοζίνσκι με την υποψία ότι έλαβε δωροδοκία 400.000 δολαρίων για να «διευκολύνει» την αγορά γεννητριών σε διογκωμένες τιμές καθώς η χώρα αντιμετωπίζει εκτεταμένες διακοπές ρεύματος μετά τις ρωσικές επιδρομές κατά της ενεργειακής υποδομής.

Ο κ. Τιμοσένκο, ένας από τους συνεργάτες του προέδρου Ζελένσκι από την εκλογή του το 2019, ο οποίος επέβλεπε έργα για την ανοικοδόμηση εγκαταστάσεων που είχαν καταστραφεί από τα ρωσικά χτυπήματα, φέρεται να εμπλέκεται σε πολλά σκάνδαλα, κατά τη διάρκεια και πριν από την εισβολή των Ρώσων.

Επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι πέντε περιφερειακοί κυβερνήτες σε Ντνιπροπετρόβσκ, Ζαπορίζια, Κίεβο, Σούμι και Χερσώνα έχουν απομακρυνθεί.

Την ίδια ώρα, το Politico αναφέρει ότι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν θα επιτρέπεται στο εξής να εγκαταλείψουν τη χώρα εκτός εάν έχουν επίσημες επισκέψεις ή κυβερνητική αποστολή, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Οι αξιωματούχοι δεν θα μπορούν πλέον να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για διακοπές ή για οποιονδήποτε άλλο μη κυβερνητικό σκοπό», είπε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία έχει ανάγκη βοήθειας από τους συμμάχους της ακριβώς όπως το Ισραήλ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr