Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπαρζανί του ιρακινού Κουρδιστάν και ο Ερντογάν συζήτησαν πώς θα τροφοδοτήσουν με ενέργεια την ΕΕ

Ο Μπαρζανί του ιρακινού Κουρδιστάν και ο Ερντογάν συζήτησαν πώς θα τροφοδοτήσουν με ενέργεια την ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν Νετσιρβάν Μπαρζανί πραγματοποίησε την Πέμπτη επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα όπου συζήτησε μεταξύ άλλων θεμάτων τις ενεργειακές σχέσεις με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Προεδρία της Περιφέρειας του Κουρδιστάν ανέφερε σε δελτίο Τύπου ότι οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τους διμερείς δεσμούς μεταξύ Ερμπίλ και Άγκυρας, τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στο Ιράκ και την περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στη Βαγδάτη.

Οι συζητήσεις κάλυψαν επίσης τις σχέσεις μεταξύ της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG) και της ιρακινής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων για την επίλυση των εκκρεμοτήτων μεταξύ των δύο πλευρών.

«Και οι δύο πλευρές τόνισαν την αμοιβαία ετοιμότητά τους να προωθήσουν τις σχέσεις μεταξύ της περιοχής του Κουρδιστάν και της Τουρκίας σε όλους τους τομείς, ιδίως στην εμπορική και οικονομική συνεργασία, και να αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες ευκαιρίες για την επέκταση της κοινής εταιρικής σχέσης του Ιράκ και της περιοχής του Κουρδιστάν με την Τουρκία στον τομέα της ενέργειας, η οποία μπορεί να συμβάλει ενεργά στην κάλυψη του κενού και στην αντιμετώπιση των αναγκών στον κόσμο σήμερα, ιδιαίτερα στην Ευρώπη στον τομέα του φυσικού αερίου και της ενέργειας».

Οι δύο ηγέτες τόνισαν επιπλέον τη σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ του Ιράκ και της περιοχής του Κουρδιστάν με την Τουρκία για την προστασία της ασφάλειας των συνόρων, σημειώνεται στο δελτίο Τύπου, προσθέτοντας ότι συζήτησαν επίσης τις τελευταίες εξελίξεις στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και την απειλή του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στο Ιράκ και τη Συρία, την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr