Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία αποσύρει τέσσερα τάγματα κατοχικού στρατού από τα κατεχόμενα της Κύπρου

Η Τουρκία αποσύρει τέσσερα τάγματα κατοχικού στρατού από τα κατεχόμενα της Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο τουρκικός στρατός κινητοποιήθηκε πλήρως για τις προσπάθειες σεισμού, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Υγείας Fahrettin Koca στην επαρχία Χατάι, ο Ακάρ είπε ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει μια τεράστια καταστροφή, αλλά θα την ξεπεράσει, χάρη στις έντονες προσπάθειες όλων.

Σημειώνοντας ότι το υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε αμέσως προσπάθειες νωρίς τη Δευτέρα και δημιούργησε αερογέφυρα για τη ζώνη του σεισμού, ο Ακάρ είπε ότι έχουν μεταφέρει προσωπικό διάσωσης και εξοπλισμό με 2.600 προσωπικό διάσωσης και 78 οχήματα.

«Μεταφέρουμε εννέα τάγματα κομάντο στις ζώνες του σεισμού και τέσσερα άλλα τάγματα που βρίσκονται επί του παρόντος στην “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” (σ.σ. ψευδοκράτος) θα φτάσουν επίσης στην περιοχή», είπε ο Ακάρ στους δημοσιογράφους.

Σημείωσε ότι τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προσωπικού και εξοπλισμού και βοήθειας χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά τραυματιών και ασθενών πολιτών σε νοσοκομεία κατά την επιστροφή τους.

Η Βάση Ιντσιρλίκ στην επαρχία Άδανα έχει μετατραπεί σε συντονιστικό κέντρο με 19 ελικόπτερα που συμμετέχουν ενεργά, σύμφωνα με τον Ακάρ, ο οποίος είπε ότι ο αριθμός θα αυξηθεί σε 45.

Ανέφερε επίσης ότι 1.600 στρατιώτες συμμετέχουν στις προσπάθειες και έχουν δημιουργήσει 25 κινητές κουζίνες και 14 κινητές τουαλέτες για σεισμόπληκτους.

«Προσπαθούμε να σερβίρουμε ζεστή σούπα σε τουλάχιστον 15.000 πολίτες σε καθημερινή βάση», είπε ο Ακάρ, προσθέτοντας ότι όλες οι μονάδες στρατευμάτων, τα αρχηγεία και οι στρατιωτικές θέσεις σε περιοχές που έχουν υποστεί καταστροφή έχουν ανοίξει για μη στρατιωτική χρήση.

Ο Ακάρ επεσήμανε επίσης τη βοήθεια που φθάνει από άλλες χώρες, λέγοντας ότι το υπουργείο Άμυνας συντονίζεται με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD) και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν επίσης ενεργά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας.

«Δείξαμε ότι όλες αυτές οι προσπάθειες γίνονται με ζήλο, ειλικρίνεια και καταβάλλονται υπέρτατες προσπάθειες για να ξεπεραστεί η καταστροφή… και ότι οι Τούρκοι στρατιώτες είναι στην υπηρεσία του έθνους, όπως ήταν πάντα στο παρελθόν», είπε ο Ακάρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr