Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεισμός Συρία-Τουρκία: Πάνω από 21.000 νεκροί – Στη Συρία ψάχνουν με τα χέρια

Σεισμός Συρία-Τουρκία: Πάνω από 21.000 νεκροί – Στη Συρία ψάχνουν με τα χέρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εικόνες από όλη τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία δείχνουν σκηνές καταστροφής και ταλανισμού καθώς οι ελπίδες για την εύρεση επιζώντων εξασθενούν περισσότερες από τέσσερις ημέρες μετά τον τεράστιο σεισμό της Δευτέρας που έπληξε την περιοχή.

Περισσότεροι από 21.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και στις δύο χώρες και οι διασώστες αγωνίζονται τώρα με τον χρόνο για να βγάλουν επιζώντες από τα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν μέσα στον παγωμένο χειμώνα.

Τουλάχιστον 78.124 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε όλη την Τουρκία και τη Συρία, σύμφωνα με τις Αρχές.

Μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε βοήθεια του ΟΗΕ πέρασε από την Τουρκία στη βορειοδυτική Συρία την Πέμπτη για πρώτη φορά μετά τον σεισμό.

Τα έξι φορτηγά διέσχισαν τη συνοριακή διάβαση Μπαμπ Αλ Χάουα, σύμφωνα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε ότι είναι ανοιχτός στην ιδέα παροχής βοήθειας μέσω πρόσθετων συνοριακών περασμέτων, εκτός από το Μπαμπ Αλ Χάουα, που είναι ο μόνος διάδρομος ανθρωπιστικής βοήθειας που εγκρίθηκε από τον ΟΗΕ μεταξύ της Τουρκίας και των περιοχών της βόρειας Συρίας που ελέγχονται από αντικαθεστωτικούς.

Στη Συρία, η καταστροφή του σεισμού σωρεύει δυστυχία πάνω από μια υπάρχουσα ανθρωπιστική κρίση που προκύπτει από έναν εμφύλιο πόλεμο που διαρκεί περισσότερο από μια δεκαετία.

Εκατομμύρια που ζούσαν στη βορειοδυτική Συρία, μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχεται από αντικυβερνητικούς φιλότουρκους ισλαμιστές, υπέφεραν ήδη από τις επιπτώσεις της ακραίας φτώχειας και το ξέσπασμα της χολέρας όταν χτύπησε ο σεισμός.

Τώρα, πολλοί φροντίζουν τον εαυτό τους, καθώς πολλά δυτικά έθνη αρνήθηκαν να στείλουν βοήθεια απευθείας στο συριακό καθεστώς, το οποίο τελεί υπό τις κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Στην επαρχία Ιντλίμπ που ελέγχεται από τζιχαντιστές και φιλότουρκους ισλαμιστές και τελεί υπό τουρκική κατοχή, ένας άνδρας είπε στο AFPTV την Πέμπτη ότι έσκαβε τα ερείπια με τα χέρια του καθώς έψαχνε για 30 συγγενείς στο χωριό Μπεσνάγια.

Ο 40χρονος Μαλίμ Ιμπραήμ είπε ότι είχε ανασύρει 10 πτώματα, αφού έψαχνε για δύο ημέρες χωρίς ύπνο.

«Τα λόγια με απογοητεύουν, είναι τραγικό», είπε. «Όλη η οικογένεια έχει φύγει και όλες μας οι αναμνήσεις είναι θαμμένες μαζί τους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Παραιτήθηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για Λιβύη: Οι Λίβυοι ηγέτες μοιάζουν «ικανοποιημένοι με το τρέχον αδιέξοδο»

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr