Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος πουλάει πετρέλαιο με Τούρκους μεσάζοντες

Το Ισλαμικό Κράτος πουλάει πετρέλαιο με Τούρκους μεσάζοντες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος κερδίζει περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια την ημέρα από το λαθρεμπόριο πετρελαίου που αντλεί από τις πετρελαιοπηγές που έχει καταλάβει και σε αυτή την επιχείριση έχει συνεργάτες Τούρκους μεσάζοντες που αναλαμβάνουν να μεταπωλήσουν το παράνομο πετρέλαιο των τζιχαντιστών.

“Εάν εξαιρέσει κανείς τις τρομοκρατικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται απευθείας από κράτη, το Ισλαμικό Κράτος είναι ίσως η καλύτερα χρηματοδοτούμενη οργάνωση”, είπε ο Ντέιβιντ Κόεν, αναπληρωτής γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για θέματα τρομοκρατίας.

“Το Ισλαμικό Κράτος βγάζει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια τον μήνα από τις πωλήσεις πετρελαίου, από λύτρα που εισπράττει και φυσικά από την υποστήριξη πλούσιων χορηγών. Υπολογίζουμε ότι από τα μέσα Ιουνίου το Ισλαμικό Κράτος μόνο από το λαθρεμπόριο πετρελαίου εισπράττει ένα εκατομμύριο δολάρια την ημέρα” είπε ο Κόεν. Ωστόσο, άλλοι υπολογισμοί ανεβάζουν τα έσοδα στα τρία εκατομμύρια την ημέρα.

Στην επιχείριση λαθρεμπορίας πετρελαίου εμπλέκονται και Τούρκοι μεσάζοντες, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη μεταπώληση του πετρελαίου των τζιχαντιστών. Ακόμα, έχει παρατηρηθεί ότι πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος πουλήθηκε στους Κούρδους του Ιράκ και από εκεί πουλήθηκε στην Τουρκία.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ζήτησε από την Τουρκία αλλά και από την τοπική κυβέρνηση του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ να μην επιτρέπουν το πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος να περνά από τα σύνορά τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr