Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου της Κίνας

Η Ρωσία ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου της Κίνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Κίνα, Πετρέλαιο, Ρωσία,

Η Ρωσία «έκλεψε» από τη Σαουδική Αραβία τον τίτλο του μεγαλύτερου προμηθευτή πετρελαίου της Κίνας τους πρώτους δύο μήνες του 2023, σύμφωνα με στοιχεία από τα κινεζικά τελωνεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυτικές κυρώσεις και το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού αργού μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία έχουν περιορίσει τους αγοραστές για το ρωσικό αργό, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται με μεγάλες εκπτώσεις σε σχέση με τους διεθνείς δείκτες αναφοράς.

Η Κίνα δελεάστηκε από το ρωσικό πετρέλαιο, που πωλείται με σημαντική έκπτωση στις τιμές, με αποτέλεσμα οι κινεζικές εισαγωγές αργού από τη Ρωσία να ανέλθουν συνολικά σε 15,68 εκατομμύρια τόνους τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο, ή 1,94 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Πρόκειται για αύξηση κατά 23,8% συγκριτικά με τα 1,57 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα που έφτασαν στην Κίνα την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Από την άλλη, οι κινεζικές εισαγωγές αργού από τη Σαουδική Αραβία ανήλθαν σε 13,92 εκατομμύρια τόνους το δίμηνο Ιανουάριο-Φεβρουάριο, που ισοδυναμεί με 1,72 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, από 1,81 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα ένα χρόνο νωρίτερα.

Για ολόκληρο το έτος 2022, η Σαουδική Αραβία ήταν ο κορυφαίος προμηθευτής αργού πετρελαίου της Κίνας, εξάγοντας 87,49 εκατομμύρια τόνους αργού κατά τη διάρκεια του έτους, που αντιστοιχεί σε 1,75 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Πέρυσι η Ρωσία ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής αργού πετρελαίου της Κίνας πέρυσι, με αποστολή 86,2 εκατομμυρίων τόνων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφετεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr