Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος δεν στηρίζει την υποψηφιότητα της Τουρκίας για τη ΓΓ του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος δεν στηρίζει την υποψηφιότητα της Τουρκίας για τη ΓΓ του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κύπρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, Τουρκία,

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, η χώρα δεν σκοπεύει να στηρίξει την υποψηφιότητα της Τουρκίας στις εκλογές για τη Γενική Γραμματεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

Όπως δήλωσε την Πέμπτη (30/3) ο κ. Χριστοδουλίδης, ερωτηθείς σχετικά, «να τελειώσουν οι υποψηφιότητές, έχουμε ξεκάθαρα το πού θα κινηθούμε, εννοώ σε μια από τις υποψηφιότητες που έχουν ήδη υποβληθεί, όχι την υποψηφιότητα από πλευράς Τουρκίας.

»Όχι διότι έχουμε την οποιαδήποτε “αλλεργία” – θέλω να το ξεκαθαρίσω, μακάρι τα δεδομένα να ήταν διαφορετικά, να μπορούσαμε και εμείς να υποστηρίξουμε ή να δεχτούμε υποστήριξη από πλευράς Τουρκίας.

»Είναι η Τουρκία που δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και όχι η Κυπριακή Δημοκρατία την Τουρκία.

»Αλλά ειδικότερα στον τομέα της ναυτιλίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι από το 1987 δεν επιτρέπεται στα πλοία που φέρουν την κυπριακή σημαία να προσεγγίζουν τους τουρκικούς λιμένες – βλέπουμε ακόμα και αυτή τη στιγμή την Τουρκία να εκμεταλλεύεται την κρίση στην Ουκρανία με αφορμή τη ρωσική εισβολή, να μην επιτρέπει σε πλοία που φέρουν την κυπριακή σημαία να συμμετέχουν – αντιλαμβάνεστε ότι για μας μια τέτοια επιλογή είναι εκτός συζήτησης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ποια «ήρεμα νερά»; – Ρεκόρ πενταετίας στις τουρκικές παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων

Προκλητικός Τσελίκ λίγο πριν τη συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη: Ζητά «αποστρατιωτικοποίηση» νησιών

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου λόγω ίωσης δεν θα πάει στην Τουρκία με τον Μητσοτάκη – Ασφαλής ο Ερντογάν από… υγειονομική βόμβα

Συρία: Η τουρκική MİT μοιράζει όπλα στις φυλές της Ανατ. Συρίας για να επιτεθούν στους Κούρδους

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr