Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σερβία διαψεύδει την αποστολή όπλων στο ρωσο-ουκρανικό πόλεμο

Η Σερβία διαψεύδει την αποστολή όπλων στο ρωσο-ουκρανικό πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Ουκρανία, Ρωσία, Σερβία,

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Μίλος Βούτσεβιτς, διέψευσε την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι η χώρα του δεν έχει καμία εμπλοκή στον πόλεμο.

Η διάψευση ήρθε λίγο μετά τη δημοσίευση απόρρητου εγγράφου που διέρρευσε από το αμερικανικό Πεντάγωνο και το οποίο κατατάσσει την Σερβία στις «χώρες που έδωσαν την συγκατάθεση τους για την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία».

Ο Μίλος Βούτσεβιτς χαρακτήρισε κακόβουλους τους ισχυρισμούς αυτούς.

«Το έχουμε διαψεύσει τουλάχιστον δέκα φορές, θα το πράξουμε ακόμη μια φορά.

»Η Σερβία δεν πούλησε, ούτε θα πουλήσει όπλα στην ουκρανική ή τη ρωσική πλευρά αλλά ούτε και στις χώρες που τις περιβάλλουν.

»Κάποιοι προφανώς προσπαθούν να παρασύρουν τη Σερβία σ’ αυτήν τη σύγκρουση, αλλά εμείς αντιστεκόμαστε ακολουθώντας τη σταθερή μας στάση που είναι η ουδετερότητα», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας.

Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να αγοράζουν τα όπλα από τη Σερβία κάποιες τρίτες χώρες και στη συνέχεια να τα προωθούν στον ουκρανικό στρατό, παραβιάζοντας τους διεθνείς κανόνες.

Το θέμα της πώλησης σερβικών πυρομαχικών στην Ουκρανία προέκυψε για πρώτη φορά στα τέλη του 2022 όταν ρωσικά κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν βίντεο από επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού όπου διακρίνεται ότι τα βλήματα των όλμων είναι σερβικής προέλευσης.

Το σερβικό υπουργείο Άμυνας και η στρατιωτική βιομηχανία «Krusik» που παράγει τα συγκεκριμένα βλήματα διέψευσαν τα ρωσικά δημοσιεύματα και ισχυρίστηκαν ότι δεν έγινε εξαγωγή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία.

Στις 2 Μαρτίου του 2023 η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου πως υπάρχουν πληροφορίες για χρήση σερβικού πολεμικού υλικού από τον ουκρανικό στρατό.

Το Βελιγράδι προέβη σε νέα διάψευση δια στόματος του προέδρου της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Σημειώνεται ότι η Σερβία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ενώ από την άλλη έχει υπερψηφίσει όλες τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με τις οποίες καταδικάζεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr