Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Νέο προπαγανδιστικό βίντεο με τον Κάντλι

Ισλαμικό Κράτος: Νέο προπαγανδιστικό βίντεο με τον Κάντλι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέο προπαγανδιστικό βίντεο με τον Βρετανό όμηρο των τζιχαντιστών, Τζον Κάντλι, έδωσε το Ισλαμικό Κράτος στη δημοσιότητα.

Σε αυτό ο Κάντλι αφηγείται –προφανώς καθ’ υπαγόρευση – την καθημερινότητα των ομήρων στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ καταγγέλλει τη στάση της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Κάντλι, οι κρατούμενοι στο Ισλαμικό Κράτος τυγχάνουν καλής μεταχείρισης, εκτός εάν επιχειρήσουν να αποδράσουν.

Σε αυτή την περίπτωση υπόκεινται σε βασανιστήρια, με τον Κάντλι να τονίζει ότι είναι παρόμοια με αυτά στα οποία προβαίνουν οι αμερικανικές δυνάμεις στους δικούς τους κρατούμενους.

Στην εξιδανικευμένη εικόνα που επιχειρεί καθ’ υπαγόρευση να παρουσιάσει ο Κάντλι, σημειώνει ότι οι όμηροι διαβάζουν βιβλία και περνούσαν… ζωή χαρισάμενη.

Αναφερόμενος στις εκτελέσεις των τεσσάρων κρατουμένων, ο Βρετανός όμηρος σημειώνει ότι αποτελούσαν ουσιαστικά ένα μήνυμα από το Ισλαμικό Κράτος προς τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, καθώς καθυστερούσαν τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων, τονίζοντας μάλιστα ότι άλλες χώρες διαπραγματεύτηκαν και πήραν πίσω τους κρατούμενους.

«Οι μουτζαχεντίν μας είπαν ότι οι κυβερνήσεις μας δε νοιάζονται για εμάς και δεν τους πιστέψαμε. Μας είπαν ότι είμαστε άνευ αξίας για αυτούς και δεν τους πιστεύαμε. Μας είπαν ότι θα αρχίσουν να μας σκοτώνουν και πάλι δεν τους πιστέψαμε. Το ανθρώπινο μυαλό έχει απίστευτη ικανότητα αυτοάμυνας σε δύσκολες καταστάσεις, αλλά ήταν όλα αλήθεια. Οι κυβερνήσεις μας επέλεξαν να μη διαπραγματευτούν με το Ισλαμικό Κράτος, και ενώ όλοι οι άλλοι εκπλήρωναν τους όρους για την απελευθέρωση τους για εμάς δεν υπήρχε συμφωνία», τονίζει ο Τζον Κάντλι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr