ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στόλτενμπεργκ: Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ «έχουν συμφωνήσει ότι η Ουκρανία πρέπει να γίνει μέλος»

Στόλτενμπεργκ: Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ «έχουν συμφωνήσει ότι η Ουκρανία πρέπει να γίνει μέλος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όλοι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν συμφωνήσει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να γίνει μέλος της Συμμαχίας, δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, μία μέρα μετά την επίσκεψή του στο Κίεβο.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ είπε επίσης ότι ο βασικός στόχος αυτή τη στιγμή είναι να χάσει η Ρωσία τον πόλεμο.

«Η κύρια εστίαση τώρα είναι να διασφαλίσουμε ότι ο πρόεδρος Πούτιν δεν θα κερδίσει τον πόλεμο, ότι η Ουκρανία θα επικρατήσει, γιατί χωρίς κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ουκρανία, δεν υπάρχει νόημα να συζητήσουμε την ένταξη», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.

Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ αποκάλυψε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποδέχτηκε επισήμως την πρόσκληση να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας στο Βίλνιους τον Ιούλιο.

Η πρόσκληση έγινε κατά την χθεσινή του επίσκεψη στη χώρα.

Στις κοινές τους δηλώσεις, χθες, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η θέση της Ουκρανίας είναι στο ΝΑΤΟ, ενώ ο Ζελένσκι ζήτησε να δοθεί ένα χρονοδιάγραμμα για την ένταξή της.

«Είμαι ευγνώμων για την πρόσκληση να παρευρεθώ στη σύνοδο κορυφής, αλλά είναι επίσης σημαντικό να λάβει αντίστοιχη πρόσκληση και η Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εφιάλτης για το ΝΑΤΟ μια πιθανή αποχώρηση του Παρισιού μετά τις γαλλικές εκλογές

Ουκρανία: 6 νεκροί και 91 τραυματίες από ρωσική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στη γενέτειρα του Ζελένσκι (βίντεο)

Η Ουκρανία ξέμεινε από Patriot – Η έλλειψη πυραύλων αφήνει το Κίεβο εκτεθειμένο απέναντι στην Ρωσία

Ελληνόκτητο τάνκερ δέχθηκε επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα μετά τη φόρτωση ρωσικού πετρελαίου

Ρωσικά πλήγματα σε δύο ουκρανικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr