Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Κουρδικό Εθνικό Κογκρέσο καταδικάζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων και ζητά από την Τουρκία να την αναγνωρίσει

Το Κουρδικό Εθνικό Κογκρέσο καταδικάζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων και ζητά από την Τουρκία να την αναγνωρίσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν (KNK) εξέδωσε ανακοίνωση με την ευκαιρία του 108ου έτους από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Η ανακοίνωση του ΚΝΚ που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (24/5) περιλαμβάνει τα εξής:

«Ξεκινώντας από τις 24 Απριλίου 1915, η Οθωμανική Αυτοκρατορία και οι σύμμαχοί της ξεκίνησαν μια μεγάλη γενοκτονία κατά των ντόπιων χριστιανών, μαζί με μεγάλο αριθμό Κούρδων Γεζίντι, που ζούσαν στη Μεσοποταμία και την Ανατολία.

»Αυτή η γενοκτονία ηγήθηκε από την Ittihad and Terakki Society (Η Επιτροπή της Ένωσης και της Προόδου), τις συμμορίες της Ειδικής Οργάνωσης που ονομάζεται Teşkîlât-ı Mahsûsa (μια παραστρατιωτική οργάνωση), τα Συντάγματα/Ιππικά Hamidiye και τους αξιωματικούς του Οθωμανικού Στρατού.

»Η γενοκτονία είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας από τα Ηνωμένα Έθνη. Το άρθρο 2 (1948) της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Πρόληψη και Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας την ορίζει ως οποιαδήποτε από τις ακόλουθες πράξεις που διαπράττονται με πρόθεση να καταστρέψουν, εν όλω ή εν μέρει, μια εθνική, εθνική, φυλετική ή θρησκευτική ομάδα: δολοφονία μελών της ομάδας· επιβάλλοντας σκόπιμα στην ομάδα συνθήκες ζωής που υπολογίζεται ότι θα επιφέρουν τη φυσική της καταστροφή εν όλω ή εν μέρει.

»Στις συστηματικές επιθέσεις τους κατά αμάχων, συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών, εξόντωσης, απέλασης, βασανιστηρίων, βιασμών (και άλλων εγκλημάτων με βάση το φύλο) και εξαναγκαστικής εξαφάνισης, οι αξιωματικοί του Οθωμανικού Στρατού διέπραξαν Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας (Άρθρο 7, Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστήριο).

»Ο Αρμενικός καθώς και ο Ασσυριο-Συριακός-Χαλδαϊκός λαός σφαγιάστηκαν με σκοπό να σβήσουν την ιστορία και τον πολιτισμό τους.

»Αυτή η γενοκτονία, και άλλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, δεν μπορούν να αρνηθούν.

»Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τους θανάτους περισσότερων από ενάμιση εκατομμυρίου ανθρώπων.

»Πράγματι, τα δημογραφικά αρχεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας επιβεβαιώνουν αυτό το γεγονός.

»Πάνω από μισό εκατομμύριο Ασσύριο-Συριακό-Χαλδαίοι και πάνω από ένα εκατομμύριο Αρμένιοι σκοτώθηκαν βάρβαρα σε διαφορετικά μέρη και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εξορίστηκαν από τους τόπους διαβίωσής τους με τον Νόμο Απέλασης, μια πράξη Ηθικής Καθαρότητας. Δεκάδες χιλιάδες, κυρίως κορίτσια και γυναίκες, εξισλαμίστηκαν βίαια και εξαναγκάστηκαν σε ανεπιθύμητους γάμους.

»Χιλιάδες οικισμοί, εκκλησίες και μοναστήρια, σχολεία και βιβλιοθήκες, εργοστάσια καταστράφηκαν.

»Κατασχέθηκαν και λεηλατήθηκαν άγνωστος αριθμός περιουσιών.

»Επιτρεπόταν η δολοφονία και η απαγωγή του Ασσυριακού-Συριακού-Χαλδαϊκού και Αρμενικού λαού και η καταστροφή των οικισμών και των πολιτιστικών και ιστορικών ιχνών τους. Διεξήχθησαν εθνοτικές και θρησκευτικές διώξεις.

»Το τραύμα αυτών των ανθρώπων δεν το αναγνωρίζει η Δημοκρατία της Τουρκίας τα τελευταία εκατόν οκτώ χρόνια.

»Οι πικρές αναμνήσεις αυτού του τραύματος έχουν γίνει τραγωδία για τις νέες γενιές ανθρώπων.

»Εφόσον η Δημοκρατία της Τουρκίας, κληρονόμος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αρνήθηκε να αποδεχθεί αυτή τη γενοκτονία, εμπλέκεται ως κληρονόμος και εταίρος αυτού του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.

»Με την ευκαιρία του 108ου έτους της γενοκτονίας, εμείς, ως Εθνικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν (KNK), καταδικάζουμε για άλλη μια φορά σθεναρά τη γενοκτονία του 1915 και καλούμε τη Δημοκρατία της Τουρκίας να αναγνωρίσει αυτή τη γενοκτονία και να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς τους ανθρώπους που τα θύματα αυτού του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr