Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ απορρίπτουν την επανεισδοχή της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο

Οι ΗΠΑ απορρίπτουν την επανεισδοχή της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε την Κυριακή (7/5) τη διαφωνία του σχετικά με την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου να επαναδεχτεί τη Συρία στο μπλοκ.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε στο Reuters ότι ενώ η Ουάσιγκτον στοχεύει στην οικοδόμηση ασφάλειας και σταθερότητας στη Συρία -όπως και οι Άραβες εταίροι της- παραμένει «δύσπιστη ως προς την προθυμία του Άσαντ να λάβει τα απαραίτητα βήματα για την επίλυση της κρίσης στη Συρία».

«Δεν πιστεύουμε ότι η Συρία αξίζει επανεισδοχή στον Αραβικό Σύνδεσμο αυτή τη στιγμή», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι οι αμερικανικές κυρώσεις θα παραμείνουν σε πλήρη ισχύ.

Νωρίτερα σήμερα, οι Άραβες υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν, σε συνάντηση στο Κάιρο, για την επανεισδοχή της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο, μετά από σχεδόν 12 χρόνια αναστολής.

Παρά την επιστροφή, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου του Αραβικού Συνδέσμου, Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η επιστροφή της Συρίας δεν σημαίνει το τέλος της κρίσης στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μέση Ανατολή: Σκληρές δηλώσεις Τραμπ για Ιρανούς «διαπραγματευτές» και ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους – Πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές στο μέτωπο

Το Πεντάγωνο προετοιμάζει το «τελειωτικό χτύπημα» κατά του Ιράν – Χερσαία επίθεση των ΗΠΑ για την παράδοση της Τεχεράνης

Συρία: Συμφωνία με τα ΗΑΕ για την αναζωογόνηση του Εργοστασίου Τσιμέντου της Ταρτούς

Συρία: Ο νέος απεσταλμένος του Βατικανού προκρίνει τον διάλογο και την παραμονή των χριστιανών

Το Ισραήλ ήταν έτοιμο να σκοτώσει Αραγτσί και Καλιμπάφ αλλά οι ΗΠΑ το σταμάτησαν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr