Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάικλ Ρούμπιν: Η επιστροφή του Άσαντ στον Αραβικό Σύνδεσμο καθιστά την τουρκική κατοχή στη Συρία ευρύτερο αραβικό ζήτημα

Μάικλ Ρούμπιν: Η επιστροφή του Άσαντ στον Αραβικό Σύνδεσμο καθιστά την τουρκική κατοχή στη Συρία ευρύτερο αραβικό ζήτημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η επιστροφή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον Αραβικό Σύνδεσμο καθιστά την «παράνομη και άδικη» κατοχή της Τουρκίας σε εδάφη στη βορειοδυτική και βόρεια Συρία «ευρύτερη αραβική υπόθεση», δήλωσε την Πέμπτη (11/5) ο Μάικλ Ρούμπιν, αναλυτής Μέσης Ανατολής του American Enterprise Institute.

Ο Ρούμπιν, σε αποκλειστική συνέντευξη στο North Press, είπε:

«Οποιαδήποτε επιστροφή του Άσαντ στον Αραβικό Σύνδεσμο θα καταστήσει την παράνομη και άδικη κατοχή της Συρίας από την Τουρκία ένα ευρύτερο αραβικό ζήτημα».

Στις 7 Μαΐου, οι Άραβες υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου συμφώνησαν για την επίσημη επιστροφή της Συρίας στην έδρα της στον Αραβικό Σύνδεσμο μετά από περισσότερα από 10 χρόνια αναστολής.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επιπτώσεις της επανεισδοχής του αλ Άσαντ στο αραβικό μπλοκ στην παρουσία της Τουρκίας στη Συρία είπε ότι η τουρκική κατοχή των συριακών τμημάτων δεν είναι «ένα προσωρινό μέτρο αλλά επειδή η Τουρκία είναι ένα αλυτρωτικό κράτος με ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες».

Όσον αφορά τις επιπτώσεις στην παρουσία των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία, ο Ρούμπιν τόνισε ότι οι ΗΠΑ «θα τηρήσουν οποιαδήποτε συμφωνία» που θα υπογράψει η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) επειδή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιδιώκουν να διαπραγματευτούν με την AANES και η συριακή κυβέρνηση.

Η AANES ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 2014 στις κουρδικές περιοχές Αφρίν, Κομπάνι και Τζαζίρα στη βόρεια Συρία μετά την αποχώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων.

Αργότερα, επεκτάθηκε στη Μανμπίτζ, την Τάμπκα, τη Ράκα, τη Χασάκα και τη Ντέιρ αλ Ζουρ, αφού οι SDF νίκησαν στρατιωτικά το Ισλαμικό Κράτος εκεί.

Σημείωσε ότι η AANES, όταν διαπραγματεύεται τα δικαιώματά της, «θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την παρουσία των ΗΠΑ για να παραμείνει σταθερή στις απαιτήσεις της».

Όσον αφορά το ζήτημα των Σύρων προσφύγων, ο Αμερικανός αναλυτής είπε ότι δεν θα επιστρέψουν «οικειοθελώς» και δεν θα εμπιστευτούν ποτέ τον Άσαντ επειδή είναι «ένας μαζικός δολοφόνος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr