Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κιλιτσντάρογλου υποσχέθηκε να στείλει όλους του Σύρους πρόσφυγες πίσω στη Συρία: «Θα πληρώσουν ΕΕ και Τούρκοι εργολάβοι»

Ο Κιλιτσντάρογλου υποσχέθηκε να στείλει όλους του Σύρους πρόσφυγες πίσω στη Συρία: «Θα πληρώσουν ΕΕ και Τούρκοι εργολάβοι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης για την προεδρία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δεσμεύτηκε τη Δευτέρα (8/5), κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Κιρίκαλε, να απελάσει όλους τους Σύρους πρόσφυγες εντός δύο ετών, εάν κερδίσει τις εκλογές.

«Όλοι οι Σύροι θα απελαθούν εντός δύο ετών», είπε ο Κιλιτσντάρογλου, προσθέτοντας ότι Αφγανοί, Σύροι και άλλοι μετανάστες συνεχίζουν να διασχίζουν τα τουρκικά σύνορα.

Είπε ότι θα εκπληρώσει την υπόσχεσή του καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των Σύρων και διασφαλίζοντας την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας τους.

Σύμφωνα με τον ηγέτη των κεμαλικών, η πιθανή επιστροφή θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Τούρκους εργολάβους.

Η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 3,8 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη χώρα υποδοχής προσφύγων στον κόσμο.

Εν μέσω αυξανόμενου αντιπροσφυγικού αισθήματος στην Τουρκία, οι Σύροι πρόσφυγες έχουν γίνει ένα εργαλείο που εκμεταλλεύεται τόσο η κυβέρνηση του σημερινού Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και η αντιπολίτευση του για να κερδίσει τις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Σε αντίθεση με την αντιπολίτευση, ο Ερντογάν έχει χρησιμοποιήσει πιο απαλή γλώσσα, λέγοντας ότι θα ενθαρρύνει την «εθελούσια επιστροφή» αυτών των προσφύγων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr