ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκαλυπτική αλληλογραφία για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Αποκαλυπτική αλληλογραφία για τις μίζες στα εξοπλιστικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ξανανοίγει τον φάκελο των μιζών στο πλαίσιο ελληνικών εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της DW ο Γερμανός δημοσιογράφος Κλάους Οττ κάνει λόγο για ύπαρξη αποκαλυπτικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ εμπλεκομένων σε Ελλάδα και Γερμανία.

Όπως επισημαίνει, «η εισαγγελία (σ.σ. της Βρέμης) αξιολογεί αλληλογραφία και έγγραφα στην υπόθεση του εξοπλιστικού σκανδάλου. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία: ο ελληνικός στρατός δωροδοκήθηκε, ώστε να αναλάβει παραγγελίες η Rheinmetall».

Οι αποστολείς των επίμαχων e-mail, ο πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Ευσταθίου και οι συνεργάτες του, «δεν άφησαν στους γερμανούς συνεταίρους τους καμία αμφιβολία για το πώς λειτουργεί το σύστημα».

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι «τα αποκαλυπτικά e-mail» αξιολογούνται από τους εισαγγελείς που ερευνούν τις κατηγορίες περί δωροδοκίας κατά την πώληση του γερμανικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Asrad έναντι 150 εκατομμυρίων ευρώ στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Όπως υπογραμμίζεται, «στο μεταξύ η υποψία έγινε βεβαιότητα. Ο Ευσταθίου δωροδόκησε στελέχη υπουργείων και των ενόπλων δυνάμεων στην Αθήνα προκειμένου να επιλέξουν τους πυραύλους εδάφους-αέρος Stinger της Rheinmetall AG του Ντίσελντορφ. Και αρκετοί υπεύθυνοι της θυγατρικής εταιρείας Rheinmetall Defence Electronics στη Βρέμη το γνώριζαν ή το ανέχονταν συνειδητά προκειμένου να πάρουν την παραγγελία».

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, «η εισαγγελία της Βρέμης διεξάγει έρευνες εναντίον 12 νυν και πρώην υπαλλήλων του ομίλου Rheinmetall. Ορισμένοι από αυτούς θα πρέπει να αναμένουν ότι θα οδηγηθούν στο δικαστήριο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: «Όλες οι σημαντικές ανθρώπινες προσπάθειες απαιτούν και συμβολική έκφανση – Τα μνημεία! – Αυτό το δίδαξαν οι πρόγονοί μας»

Γαλλία και Γερμανία δεν περιμένουν αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής μετά τη νίκη των Δημοκρατικών

Άμτζαντ Τάχα: Η Μουσουλμανική Αδελφότητα σε αναζήτηση έδρας στην Ευρώπη

Χορήγηση εκπαιδευτικού υλικού σε νηπιαγωγεία της Θράκης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Εκπαίδευση Ελλήνων δημοσιογράφων από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον Ερυθρό Σταυρό – Νίκος Δένδιας: «Είναι πρωτίστως ηθική υποχρέωση και καθήκον»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr