ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπλίνκεν: «Τώρα είναι η ώρα» για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Μπλίνκεν: «Τώρα είναι η ώρα» για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, έστειλε σήμερα από τη Σουηδία μήνυμα σε Τουρκία και Ουγγαρία σχετικά με την επίσπευση της ένταξης της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Δύο ημέρες μετά την επανεκλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία της Τουρκίας, που αποτελεί το κύριο εμπόδιο στην προσχώρηση της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επανέλαβε την έκκληση της Ουάσιγκτον για ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας «μέχρι τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους» της Λιθουανίας, τον Ιούλιο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον, ο Μπλίνκεν τόνισε ότι η Στοκχόλμη ανταποκρίθηκε στις ανησυχίες που είχε εκφράσει η Άγκυρα για την ασφάλεια, ενώ συμπλήρωσε ότι έχει αποδείξει επανειλημμένως την προσήλωσή της στους στόχους της Συμμαχίας.

«Πιστεύουμε ότι τώρα είναι η ώρα (σ.σ. για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ) και δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσει», είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φλέγεται ξανά ο Κόλπος: Ανταλλαγή στρατιωτικών πληγμάτων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν στα Στενά του Ορμούζ

Επιστολή Φαραντούρη στο Κογκρέσο για τον τουρκικό επανεξοπλισμό: «Μην ανατρέψετε την ισορροπία στην Αν. Μεσόγειο»

Η AHEPA αντιτίθεται στην πώληση κινητήρων τζετ ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία, επιστολή προς τον Πρόεδρο Τραμπ

Τραμπ: Το Ιράν παραβίασε την εκεχειρία στα Στενά του Ορμούζ – Επίθεση με drones

Σεισμός στη Βενεζουέλα: 589 νεκροί – 2.980 τραυματίες- 50.000 αγνοούμενοι – Εκτιμήσεις για πάνω από 10.000 νεκρούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr