Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος σφυροκοπά πριν έρθουν οι ενισχύσεις στην Κομπάνι

Το Ισλαμικό Κράτος σφυροκοπά πριν έρθουν οι ενισχύσεις στην Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις του στην Κομπάνι από το απόγευμα της Τετάρτης, με τους Κούρδους μαχητές του YPG να κρατάνε τις γραμμές άμυνας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το κουρδικό Firatnews, το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει νέο κύμα επιθέσεων και βομβαρδισμών στην περιοχή ανάμεσα στην Κομπάνι και το Σουρούκ από τις πρώτες απογευματινές ώρες της Τετάρτης, την ώρα που οι Κούρδοι που υπερασπίζονται την περιοχή περιμένουν από στιγμή σε στιγμή τις ενισχύσεις των Πεσμεργκά και τμημάτων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που αναμένεται να δώσουν νέα πνοή στις αμυντικές γραμμές της Κομπάνι, ενώ θα εφοδιάσουν τους μαχητές με νέα πολεμοφόδια, βαρύτερο οπλισμό και αντιαρματικές ρουκέτες για να αντιμετωπιστούν τα τεθωρακισμένα του Ισλαμικού Κράτους.

Εκρήξεις ακούγονται ασταμάτητα όπως μεταδίδει το κουρδικό Μέσο από το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ όπως όλα δείχνουν επίκειται ακόμα μία εφιαλτική νύχτα.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές του YPG το Ισλαμικό Κράτος έχει υποστεί εκ νέου σημαντικές απώλειες στις τάξεις των τζιχαντιστών, καθώς έχει ξεκινήσει παράλληλα νέα αεροπορική επιδρομή των συμμαχικών δυνάμεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ διευρύνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ, δηλώνει ο αρχηγός του στρατού

Ισραήλ: «Μόλις ξεκίνησε» η εκστρατεία κατά της Χεζμπολάχ

Ισραήλ: Νεκρός χρηματοδότης της Χαμάς σε πλήγμα στον Λίβανο

Ερντογάν και ο πόλεμος στο Ιράν: Ο αυταρχισμός καθιστά την Τουρκία ευάλωτη

Το Ιράν απειλεί με πλήγματα σε τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr