Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σοϊγκού στην Αρκτική – Προηγμένα όπλα, ανακαινισμένες βάσεις, υδρογονάνθρακες και βορειοατλαντικό πέρασμα

Ο Σοϊγκού στην Αρκτική – Προηγμένα όπλα, ανακαινισμένες βάσεις, υδρογονάνθρακες και βορειοατλαντικό πέρασμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρκτική, Ρωσία, Σεργκέι Σόιγκου,

Στην Αρκτική μετέβη ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, προκειμένου να επιθεωρήσει τις ένοπλες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, όπου η Μόσχα έχει ενισχύσει τη στρατιωτική της δύναμη τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ο Σοϊγκού «επιθεώρησε τις απομακρυσμένες στρατιωτικές μονάδες του Βόρειου Στόλου στην Αρκτική» και την προετοιμασία των στρατιωτών για «υπεράσπιση ιδιαίτερα σημαντικών εγκαταστάσεων» σε αυτή τη στρατηγικής σημασίας περιοχή για τη Μόσχα.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επισκέφτηκε το αρχιπέλαγος Νόβαγια Ζεμλιά, στα βόρεια της Ρωσίας.

Ο Σοϊγκού, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της ρωσικής πυρηνικής υπηρεσίας Rosatom, Αλεξέι Λιχατσόφ, επιθεώρησε επίσης ένα μεγάλο πεδίο δοκιμών πυρηνικών όπλων, όπου η πρώην Σοβιετική Ένωση είχε πραγματοποιήσει σχεδόν όλες τις δοκιμές βομβών της.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, «η βασική αποστολή του ρωσικού πεδίου δοκιμών είναι επί του παρόντος η προετοιμασία και η δοκιμή προηγμένων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού».

Η Ρωσία έχει ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στην Αρκτική τα τελευταία χρόνια, πριν από την εισβολή της στην Ουκρανία.

Έχει ανακατασκευάσει σε αυτή την απομακρυσμένη περιοχή αρκετές βάσεις που είχαν εγκαταλειφθεί από την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης και έχει αναπτύξει προηγμένα όπλα όπως αντιαεροπορικά συστήματα S-400.

Η περιοχή, εκτός από τα τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων, προκαλεί επίσης το ενδιαφέρον της Μόσχας λόγω του βορειοανατολικού περάσματος που μετατρέπεται –λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη και του λιώσιμου των πάγων– σε μια σημαντική θαλάσσια οδό μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Η Ρωσία θεωρεί την ένταξη στο ΝΑΤΟ δύο άλλων χωρών της Αρκτικής, της Φινλανδίας τον Απρίλιο και την προγραμματισμένη ένταξη της Σουηδίας, ως απειλή για τη δική της ασφάλεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr