Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ-Τζόρτζια: Νέα δίωξη στον Τραμπ και σε άλλους 18 για συνωμοσία να αλλάξουν παράνομα το αποτέλεσμα των εκλογών

ΗΠΑ-Τζόρτζια: Νέα δίωξη στον Τραμπ και σε άλλους 18 για συνωμοσία να αλλάξουν παράνομα το αποτέλεσμα των εκλογών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέες διώξεις, για απόπειρα ανατροπής της ήττας του στις εκλογές του 2020 στην πολιτεία Τζόρτζια, αντιμετωπίζει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ διώκεται μαζί με άλλους 18 για 41 αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων της πλαστογραφίας και του εκβιασμού, που χρησιμοποιούνται για να στοχοποιήσουν μέλη ομάδων οργανωμένου εγκλήματος.

Η εισαγγελέας της κομητείας Φούλτον, Φάνι Γουίλις, ξεκίνησε έρευνα ναντίον του Τραμπ και των συνεργατών του, τον Φεβρουάριο του 2021, μετά τις καταγγελίες για ανάμειξη στις εκλογές.

Ανάμεσα στα άτομα που επίσης κατηγορούνται είναι ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, ο πρώην επικεφαλής προσωπικού του Λευκού Οίκου Μαρκ Μίντοους, ο πρώην δικηγόρος του Λευκού Οίκου Τζον Ίστμαν και ο πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, Τζέφρι Κλαρκ.

Και οι 19 κατηγορούμενοι θα δικαστούν ταυτόχρονα, όπως έκανε γνωστό η εισαγγελέας της κομητείας, προσθέτοντας ότι θα ζητήσει να γίνει η δίκη μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι οι φερόμενοι ως συνωμότες «εν γνώσει τους και ηθελημένα συμμετείχαν σε μια συνωμοσία για να αλλάξουν παράνομα το αποτέλεσμα των εκλογών υπέρ του Τραμπ».

Αναφέρει επίσης τους κατηγορούμενους ως «εγκληματική οργάνωση».

Η εισαγγελέας βασίστηκε σε ισχύοντα νόμο στην Τζόρτζια που αφορά τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος για την απαγγελία των κατηγοριών.

Έτσι, η πιο σοβαρή κατηγορία, η παραβίαση του νόμου της Τζόρτζια Racketeer Influenced and Corrupt Organisations (RICO), για εκβιασμό και διεφθαρμένες οργανώσεις, τιμωρείται με φυλάκιση 20 ετών κατ’ ανώτατο όριο.

Ο νόμος σχεδιάστηκε για να βοηθήσει στην εξάλειψη των οργανωμένων εγκληματικών συνδικάτων όπως η μαφία.

Ουσιαστικά επιτρέπει στους εισαγγελείς να συνδέουν διαφορετικά εγκλήματα που διαπράττονται από διαφορετικούς ανθρώπους και να ασκούν ποινικές διώξεις εναντίον μιας μεγαλύτερης εγκληματικής επιχείρησης.

Ο νόμος απαιτεί από τους εισαγγελείς να αποδείξουν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης που έχει διαπράξει τουλάχιστον δύο υποκείμενα εγκλήματα.

Η δίωξη σηματοδοτεί την τέταρτη φορά που ο ασκείται ποινική δίωξη φέτος στον Τραμπ. Σε όλες τις περιπτώσεις αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr