Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφαγή σε προσφυγικό καταυλισμό στη Συρία

Σφαγή σε προσφυγικό καταυλισμό στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι έγινε πολύνεκρη επίθεση σε καταυλισμό προσφύγων στη Συρία, στην επαρχία Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ελικόπτερο του συριακού στρατού έριξε δύο αυτοσχέδιες βόμβες – βαρέλια, ενώ κυκλοφορεί και βίντεο στο διαδίκτυο όπου φαίνονται απανθρακωμένα πτώματα.

“Είναι σφαγή προσφύγων” λέει μια φωνή που ακούγεται στο βίντεο. “Ας το δει ο κόσμος αυτό, είναι εκτοπισμένοι. Κοιτάξτε τους, είναι πολίτες, εκτοπισμένοι πρόσφυγες”. Μια άλλη φωνή λέει ότι έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 75 άνθρωποι.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Aνθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Λονδίνο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η συριακή πολεμική αεροπορία έριξε δύο βαρέλια με εκρηκτικά στον καταυλισμό με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.

Τα ΜΜΕ της Συρίας δεν έχουν αναφερθεί στον βομβαρδισμό. Το πρακτορείο Ρόιτερς δεν έχει διασταυρώσει την είδηση.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι καταδίκασε τους βομβαρδισμούς, δηλώνοντας “σοκαρισμένη” από τις σχετικές αναφορές, προσθέτοντας όμως ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση.

“Η επίθεση στον καταυλισμό Αμπεντίν είναι απλά βάρβαρη”, δήλωσε η Ψάκι. “Δυστυχώς, εάν επιβεβαιωθεί ότι το καθεστώς Άσαντ βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση, κάτι τέτοιο θα αποτελεί την πιο πρόσφατη πράξη βαρβαρότητας του καθεστώτος κατά του ίδιου του του λαού”, είπε.

Σχεδόν 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, ενώ πάνω από 3 εκατομμύρια έχουν φύγει από τη χώρα.

Η κυβέρνηση της Συρίας αλλά και οι Σύροι αντάρτες έχουν κατηγορηθεί από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τον θάνατο αμάχων και την καταστροφή κατοικιών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr