Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Ποσοστό-ρεκόρ για το ακροδεξιό AfD σε δημοσκόπηση

Γερμανία: Ποσοστό-ρεκόρ για το ακροδεξιό AfD σε δημοσκόπηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ακροδεξιό κόμμα, Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) προηγείται καθαρά στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές του κρατιδίου του Βραδεμβούργου που θα γίνουν το επόμενο έτος, με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) να δίνουν τη μάχη της δεύτερης θέσης.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Infratest-dimap για λογαριασμό της ραδιοτηλεόρασης Βερολίνου-Βραδεμβούργου rbb24, η AfD συγκεντρώνει το εντυπωσιακό 32%, ενώ ακολουθούν το SPD με 20% και το CDU με 18%.

Οι Πράσινοι και η Αριστερά βρίσκονται στην τέταρτη θέση με 8% και οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι συγκεντρώνουν 6%.

Οι Φιλελεύθεροι (FDP) μένουν εκτός τοπικού κοινοβουλίου με 4%.

Το 2019 SPD και CDU είχαν συγκεντρώσει 26,2% (-5,7 από το 2014) και 15,6% (-7,4) αντίστοιχα και έκτοτε το κρατίδιο κυβερνάται από συνασπισμό SPD, CDU και Πρασίνων.

Η AfD είχε λάβει στις εκλογές του 2019 ποσοστό 23,5%, αυξάνοντας τη δύναμή της κατά 11,3 μονάδες.

Στη σημερινή δημοσκόπηση, το 57% δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση του κρατιδίου, ο πρωθυπουργός Ντίτμαρ Βόιντκε (SPD) διατηρεί ωστόσο ποσοστό αποδοχής 51%.

Αντιθέτως, παρά τα υψηλά ποσοστά της AfD, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής της ομάδας και πιθανότερος υποψήφιος για τις επικείμενες εκλογές, Χανς-Κρίστοφ Μπερντ συγκεντρώνει την αποδοχή μόλις του 7% των πολιτών του Βραδεμβούργου.

Ενέργεια και μεταναστευτικό τα μεγαλύτερα προβλήματα

Ως σημαντικότερα προβλήματα για τους πολίτες, η έρευνα αναδεικνύει την ενεργειακή πολιτική (27%) και το μεταναστευτικό (19%).

Τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος απασχολούν το 11% των ερωτηθέντων.

Μεταξύ των υποστηρικτών της AfD πάντως κορυφαίο πρόβλημα θεωρείται η μετανάστευση (32%).

Το 56% των ερωτηθέντων δηλώνει επίσης ότι δεν θα είχε αντίρρηση στην ενδεχόμενη συμμετοχή της ακροδεξιάς στην τοπική κυβέρνηση, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 38%.

Ταυτόχρονα, το 58% εκτιμά ότι η AfD δεν παίρνει αρκετή απόσταση από ακροδεξιές θέσεις, άποψη την οποία τον Σεπτέμβριο του 2019 διατύπωνε το 77%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βρετανοί πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι είτε ζόμπι είτε ολόγραμμα που θα «παρουσιάσει βλάβη σύντομα»

Διχασμένη η Γερμανία για τη δημοκρατία: Μεγάλη δυσαρέσκεια στην Ανατολική

Ισραηλινός υπουργός Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ: «Αν προχωρήσει αυτή η παράτολμη συμφωνία, η “Οτσμά Γεχουντίτ” θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση»

Ο Γκρίζος Λύκος Μπαχτσελί είπε ότι τα Δωδεκάνησα είναι τουρκικά – Τι απαντά το ΥΠΕΞ

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Κατακερματισμένη σε γκρουπούσκουλα η δημοκρατική παράταξη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr