Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο τζιχάντι Ερντογάν αυτόκλητος διαπραγματευτής με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων

Ο τζιχάντι Ερντογάν αυτόκλητος διαπραγματευτής με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον ρόλο του διαπραγματευτή με τη Χαμάς ανέλαβε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με σκοπό την απελευθέρωση των ομήρων, οι οποίοι κρατούνται από την παλαιστινιακή τζιχαντιστική οργάνωση, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

«Διαπραγματεύονται για την απελευθέρωση των ομήρων με εντολή του (προέδρου της Τουρκίας) Ερντογάν», δήλωσε στο AFP αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε μεταδώσει νωρίτερα το τουρκικό δίκτυο Habertürk.

Δεκάδες Ισραηλινοί και πολίτες άλλων χωρών κρατούνται όμηροι από μαχητές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τις αιφνιδιαστικές επιδρομές που εξαπέλυσαν το Σάββατο στο ισραηλινό έδαφος.

Η γερμανική κυβέρνηση, τα γνωστά σούργελα, απηύθυνε έκκληση στο Κατάρ και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής να αναλάβουν πρωτοβουλίες με σκοπό την απελευθέρωση των ομήρων, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έχει εκφράσει τη βούλησή του να μεσολαβήσει για την εκτόνωση της κρίσης, έχει επικοινωνήσει με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στη Μέση Ανατολή.

Το βράδυ της Τετάρτης 11/10, επικοινώνησε με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, καθώς και με τον πρόεδρο της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ωστόσο, παρά την υποτιθέμενη αναθέρμανση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, ο πρόεδρος Ερντογάν κατήγγειλε την Τετάρτη πως «το Ισραήλ δεν συμπεριφέρεται ως κράτος» στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπεί από αέρος και απειλεί να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr