Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραηλινά τανκ μπήκαν στη Γάζα – Sky News: Είναι «κάτι μεγαλύτερου μεγέθους»

Ισραηλινά τανκ μπήκαν στη Γάζα – Sky News: Είναι «κάτι μεγαλύτερου μεγέθους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Γενίκευση του πολέμου καταγράφεται στη Γάζα λίγη ώρα αφότου το Ισραήλ ανακοίνωσε επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων και ενώ στην περιοχή εντείνονται οι αεροπορικές επιδρομές.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι λέει ότι οι ισραηλινές χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα επεκτείνονται, καθώς οι βομβαρδισμοί του θύλακα εντείνονται από την Παρασκευή το βράδυ 27/10.

Προσθέτει ότι οι κάτοικοι της πόλης της Γάζας θα πρέπει να μετακινηθούν νότια, παρά τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις που συνεχίζονται εκεί.

Όπως έγινε γνωστό υπάρχουν αναφορές πως άρματα μάχης του Ισραηλινού στρατού πέρασαν το φράχτη που χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας κοντά στην πόλη Beit Hanoun.

Μάλιστα, βίντεο ντοκουμέντο φέρεται να καταγράφει τη στιγμή που ισραηλινό τανκ πλήττει στόχο εντός της Γάζας.

Τι ανακοίνωσε το Ισραήλ

«Τις τελευταίες ώρες έχουμε αυξήσει τις επιθέσεις στη Γάζα.

»Η Πολεμική Αεροπορία επιτίθεται ευρέως σε υπόγειους στόχους και τρομοκρατικές υποδομές, με πολύ σημαντικά αποτελέσματα.

»Σε συνέχεια της επιθετικής δραστηριότητας που πραγματοποιήσαμε τις τελευταίες ημέρες, οι χερσαίες δυνάμεις επεκτείνουν την επίγεια δραστηριότητα απόψε.

»Οι IDF εργάζονται δυναμικά σε όλες τις διαστάσεις προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους του πολέμου», είπε.

«Θα συνεχίσουμε να επιτιθέμεθα στη Γάζα και τα περίχωρά της», προσθέτει, λέγοντας στους πολίτες ότι θα βρουν «καλύτερες συνθήκες» στα νότια της περιοχής.

Συνολικά 310 στρατιώτες των IDF έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, λέει, και 229 άνθρωποι κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς.

Sky News για Γάζα: Η χερσαία εισβολή του Ισραήλ είναι ακόμη πιο κοντά

Τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Γάζα αυτή τη στιγμή είναι «κάτι μεγαλύτερου μεγέθους» από ό,τι έχουμε δει εδώ και μερικές εβδομάδες, λέει ο ανταποκριτής του Sky στη Μέση Ανατολή Άλιστερ Μπάνκαλ.

Ο Άλιστερ Μπάνκαλ λέει ότι αυτό που γνωρίζουμε από τώρα είναι ότι υπάρχει «ένας πανίσχυρος βομβαρδισμός στη Γάζα».

Λέει επίσης ότι έχουν κοπεί οι γραμμές επικοινωνίας στη Γάζα.

«Το ερώτημα είναι γιατί και πολύ πιθανόν να είναι επειδή επεκτείνουν τις χερσαίες επιχειρήσεις απόψε», λέει.

«Αυτό σημαίνει ότι μετά από τις δύο τελευταίες νύχτες όπου είδαμε τον ισραηλινό στρατό να μπαίνει στη Γάζα με μάλλον περιορισμένο τρόπο, αυτό υποδηλώνει ότι ίσως έρχεται κάτι μεγαλύτερο.

»Μήπως αυτό σημαίνει ότι η χερσαία εισβολή που έχει υποσχεθεί ο καθένας από τον πρωθυπουργό και κάτω πρόκειται να συμβεί; Ίσως», αναφέρει.

Ο Άλιστερ Μπάνκαλ λέει ότι αν επρόκειτο να συμβεί μια χερσαία εισβολή θα ήταν έκπληξη για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να μην πει τίποτα, καθώς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός το έχει καταστήσει «πολύ σαφές» ότι θα ήταν μια απόφαση για τον ίδιο και το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο.

«Αυτό που βλέπουμε απόψε είναι κάτι μεγαλύτερου μεγέθους από ό,τι έχουμε δει εδώ και δύο εβδομάδες θα έλεγα», λέει ο Άλιστερ Μπάνκαλ.

Ο ανταποκριτής του CNN στην περιοχή ανέφερε ισχυρές εκρήξεις μέσα στην πόλη της Γάζας, ενώ κάνει λόγο για σφοδρά πυρά από τανκ που ακούγονται στην πόλη Σντερότ.

Γκάλαντ: Θα έχει μεγάλη διάρκεια η χερσαία επίθεση στη Γάζα

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ιώβ Γκάλαντ ανέφερε ότι το Ισραήλ αναμένεται να εξαπολύσει μια χερσαία επίθεση στη Γάζα σύντομα, η οποία θα είναι μακρά και δύσκολη, και θα έχει στόχο να καταστρέψει ένα τεράστιο δίκτυο σηράγγων που χρησιμοποιούν οι ηγέτες της Χαμάς στην περιοχή, όπως μεταδίδει το The Times of Israel.

Ο Γκάλαντ δήλωσε ότι η χερσαία εισβολή θα περιλαμβάνει μεγάλες δυνάμεις, υποστηριζόμενες από αεροπορικές επιδρομές και «θα πάρει πολύ χρόνο», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπογράμμισε ότι θα ακολουθήσει μια τρίτη φάση μαχών χαμηλότερης έντασης, καθώς το Ισραήλ καταστρέφει «θύλακες αντίστασης».

Τα νοσοκομεία της Γάζας αναζητούν καύσιμα για να λειτουργήσουν γεννήτριες έκτακτης ανάγκης που τροφοδοτούν θερμοκοιτίδες και άλλο σωτήριο εξοπλισμό, αφού το Ισραήλ διέκοψε όλες τις παραδόσεις καυσίμων στη Γάζα στην αρχή του πολέμου, αναγκάζοντας το μοναδικό εργοστάσιό του να κλείσει.

Ο Γκάλαντ ανέφερε ότι το Ισραήλ πιστεύει ότι η Χαμάς θα κατάσχει κάθε καύσιμο που εισέρχεται.

Σημείωσε ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί γεννήτριες για να αντλεί αέρα στις σήραγγες εκατοντάδων μιλίων της, οι οποίες προέρχονται από περιοχές αμάχων.

Δείχνει στους δημοσιογράφους εναέρια πλάνα από αυτό που λέει ότι είναι ένα φρεάτιο εξαερισμού τούνελ που χτίστηκε ακριβώς δίπλα σε ένα νοσοκομείο.

«Για τον αέρα χρειάζονται πετρέλαιο. Για το πετρέλαιο μας χρειάζονται», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr