Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπλίνκεν στην Άγκυρα για να συναντήσει τον Κούρδο γενίτσαρο Φιντάν – Ο Ερντογάν… λείπει για δουλειές

Ο Μπλίνκεν στην Άγκυρα για να συναντήσει τον Κούρδο γενίτσαρο Φιντάν – Ο Ερντογάν… λείπει για δουλειές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έφθασε στην Τουρκία. Αυτή η πρώτη επίσκεψη του Μπλίνκεν στην Τουρκία, αφότου το Ισραήλ άρχισε τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς, μετά την επίθεση – μακελειό που πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου από τους τρομοκράτες του ισλαμιστικού παλαιστινιακού καθεστώτος, πραγματοποιείται ενώ ο θυμός του τουρκικού όχλου εναντίον του Ισραήλ και της Δύσης γίνεται αισθητός στους δρόμους της Τουρκίας και μέσα στο παλάτι που προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τουρκική Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού για να διαλύσει τους εκατοντάδες ισλαμιστές διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 5/11 μπροστά από αεροπορική βάση που φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις στη νοτιοανατολική Τουρκία [διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ].

Ο πρόεδρος Ερντογάν επέλεξε από την πλευρά του να μεταβεί τη Δευτέρα 6/11 σε μια απομακρυσμένη περιφέρεια της βορειοανατολικής Τουρκίας, μια απόφαση που μοιάζει με προσβολή που απευθύνεται στον Μπλίνκεν.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας πρόκειται έτσι να συναντηθεί με τον ομόλογό του της Τουρκίας, τον κουρδικής καταγωγής γενίτσαρο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, για να συζητήσουν για τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Οι συνομιλίες του Μπλίνκεν με τον Φιντάν αναμένονταν δύσκολες πριν ακόμη το Ισραήλ εξαπολύσει αδιάκοπους βομβαρδισμούς και μια χερσαία εκστρατεία με στόχο την εξάλειψη της Χαμάς από τη Γάζα.

Η επιχείρηση άρχισε αφού μουτζαχεντίν της Χαμάς σκότωσαν περισσότερους από 1.400 ανθρώπους και έπιασαν ομήρους περισσότερα από 240 άτομα, σύμφωνα με τις ισραηλινές Αρχές, τα οποία μετέφεραν μέσα στη Λωρίδα της Γάζας την οποία ελέγχουν. Πρόκειται για την πιο φονική επίθεση στην ιστορία του Ισραήλ.

Ο πόλεμος αυτός απειλεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Τουρκία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα εμπλέκεται στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.

Η Ουάσιγκτον ανυπομονεί εξάλλου να δει το τουρκικό κοινοβούλιο να δίνει το πράσινο φως για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης ενισχύσει τις κυρώσεις σε βάρος προσώπων και επιχειρήσεων στην Τουρκία που είναι ύποπτα ότι βοηθούν τη Ρωσία να ξεφεύγει από τις κυρώσεις και να εισάγει εξοπλισμούς τους οποίους χρησιμοποιεί στον πόλεμο που διεξάγει εναντίον της Ουκρανίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr