Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντιπροσωπεία του Μακρόν επισκέφθηκε την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES)

Αντιπροσωπεία του Μακρόν επισκέφθηκε την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντιπροσωπεία του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) περίπου πριν μία εβδομάδα.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο πρώην υπουργός Εθνικής Παιδείας, Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ, και ο Γάλλος συγγραφέας και ερευνητής Patrice Franceschi, με ειδίκευση σε περιφερειακά θέματα, συνοδευόμενοι από τον διπλωματικό εκπρόσωπο της Αυτόνομης Διοίκησης στη Γαλλία, Xalid Isa.

Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν στο Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων της AANES η συμπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων, Σαμάρ αλ Αμπντουλάχ, και οι αντιπρόεδροι Fanar Al-Kaait και Rubel Bahho.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της AANES για την επίσκεψη, η Σαμάρ αλ Αμπντουλάχ δήλωσε ότι οι τουρκικές επιθέσεις στις αυτόνομες περιοχές διοίκησης βλάπτουν τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και υπάρχουν πληροφορίες ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εκμεταλλεύεται τις τελευταίες επιθέσεις για να οργανώσει τις τάξεις του και να εξαπολύσει επιθέσεις σε περιοχές της AANES.

Η Αμπντουλάχ είπε ότι οι τουρκικές επιθέσεις εμπόδισαν το έργο των ανθρωπιστικών οργανώσεων και τις ανάγκασαν να εγκαταλείψουν την περιοχή, γεγονός που προκάλεσε ζημιά στους πρόσφυγες στους καταυλισμούς και επηρέασε την ικανότητα της αυτόνομης διοίκησης να παρέχει υπηρεσίες και μέσα διαβίωσης στους πρόσφυγες.

Από την πλευρά του, ο Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ είπε ότι η επίσκεψή τους στις περιοχές της Βορειοανατολικής Συρίας έχει ως στόχο να γνωριστεί με τους θεσμούς της Αυτόνομης Διοίκησης, να μεταφέρει τη στήριξη του Γάλλου Προέδρου στους λαούς και τη διοίκηση της Βορειοανατολικής Συρίας και να επιβεβαιώσει ότι η συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Βορειοανατολικής Συρίας συνεχίζεται.

Ο Μπλανκέ πρόσθεσε ότι βρέθηκε στη Βορειοανατολική Συρία για να περιοδεύσει στις περιοχές της και ότι αφού επιστρέψει στη Γαλλία θα συζητήσει πώς να παρασχεθεί βοήθεια πιο αποτελεσματικά.

Η γαλλική αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από εκπροσώπους της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Surya, επισκέφθηκε το νεκροταφείο μαρτύρων Şehit Delîl Saroxan στην πόλη Καμισλί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr