Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραήλ κατά Ερντογάν: Δεν θα μας κάνουν κήρυγμα αυτοί που υποστηρίζουν τρομοκράτες

Ισραήλ κατά Ερντογάν: Δεν θα μας κάνουν κήρυγμα αυτοί που υποστηρίζουν τρομοκράτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την έντονη αντίδραση του Ισραήλ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έκανε λόγο για «κράτος – τρομοκράτη».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο Ερντογάν «αποκαλεί το Ισραήλ τρομοκρατικό κράτος αλλά στην πραγματικότητα υποστηρίζει το τρομοκρατικό κράτος Χαμάς».

Καταλόγισε, δε, σύμφωνα με τη Haaretz στον Ερντογάν ότι «βομβάρδισε τουρκικά χωριά, εντός των συνόρων της Τουρκίας» και πρόσθεσε ότι «δεν θα δεχθούμε κηρύγματα ηθικής από αυτόν».

Στο ίδιο κλίμα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν δήλωσε ότι «όσοι φιλοξενούν τρομοκράτες και ενθαρρύνουν τρομοκρατικές οργανώσεις δεν θα κάνουν κήρυγμα ηθικής στο Ισραήλ».

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο ότι «διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και βρίσκεται για άλλη μια φορά στη λάθος πλευρά της ιστορίας, μετά την εξύμνηση των σφαγών στο Ιράν, τον Λίβανο, τη Συρία και την Υεμένη».

«Το κράτος του Ισραήλ είναι ένα κράτος δικαίου, που λειτουργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, που είναι χειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS)», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε το Ισραήλ «κράτος – τρομοκράτη», κατηγορώντας το ότι διαπράττει εγκλήματα πολέμου και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στη Γάζα.

Επανέλαβε επίσης την άποψή του πως η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αναφέροντας πως είναι πολιτικό κόμμα που έχει εκλεγεί από τους Παλαιστινίους.

Απευθυνόμενος σε βουλευτές στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν κάλεσε επίσης τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να ανακοινώσει αν το Ισραήλ διαθέτει ή όχι πυρηνικές βόμβες και πρόσθεσε πως ο ισραηλινός πρωθυπουργός είναι «ξοφλημένος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr