Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανθρώπινες Ασπίδες: Οι ηγέτες της Χαμάς κρατάνε αγκαλιά μικρά παιδιά για να μην τους σκοτώσουν

Ανθρώπινες Ασπίδες: Οι ηγέτες της Χαμάς κρατάνε αγκαλιά μικρά παιδιά για να μην τους σκοτώσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για χρόνια, η Χαμάς και οι άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας χρησιμοποιούν τον τοπικό πληθυσμό ως ανθρώπινες ασπίδες και χρησιμοποιούν αστικές εγκαταστάσεις για τους στρατιωτικούς-τρομοκρατικούς σκοπούς τους.

Για το σκοπό αυτό, τοποθέτησαν κεντρικά γραφεία, αποθήκες πυρομαχικών, εκτοξευτές ρουκετών, βλήματα όλμων και ανοίγματα σηράγγων μέσα σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις όπως νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα (από νηπιαγωγεία μέχρι πανεπιστήμια), εγκαταστάσεις της UNRWA και κτίρια κατοικιών.

Συχνά χρησιμοποιούν ασθενοφόρα για επιχειρησιακούς σκοπούς και για να μεταφέρουν διοικητές στη Λωρίδα της Γάζας.

Το δίκτυο των σηράγγων που έσκαψε η Χαμάς περνά κάτω από πυκνοκατοικημένες περιοχές και τα ανοίγματα των σηράγγων βρίσκονται συχνά μέσα στον άμαχο πληθυσμό.

Η χρήση αμάχων και αστικών εγκαταστάσεων εκ μέρους της Χαμάς έχει εκτεθεί ευρύτερα και έχει τεθεί στο επίκεντρο της ισραηλινής στρατιωτικής Επιχείρησης Σιδηρά Ξίφη, η οποία ξεκίνησε στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου 2023, μετά τη βάρβαρη τρομοκρατική εισβολή και τις σφαγές που πραγματοποίησε η Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στο ισραηλινές πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά κοντά στα σύνορα.

Κάθε μέρα, οι δυνάμεις του Ισραηλινού Στρατού που δραστηριοποιούνται εντός της Λωρίδας της Γάζας αποκαλύπτουν περισσότερες περιπτώσεις χρήσης του άμαχου πληθυσμού από τις τρομοκρατικές οργανώσεις, ειδικά από τη Χαμάς.

Επιπλέον, ένας σημαντικός όγκος πληροφοριών αποκαλύπτεται μέσω ανακρίσεων τρομοκρατών που κρατούνται στο Ισραήλ.

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις χρησιμοποιούν όχι μόνο αστικές εγκαταστάσεις αλλά και τον ίδιο τον άμαχο πληθυσμό.

Για παράδειγμα, από την αρχή του πολέμου, η Χαμάς εμπόδισε τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας να εκκενώσουν προς τα νότια, όπως ζητήθηκε από τις δυνάμεις των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) για να σώσουν τις ζωές τους.

Η Χαμάς κάλεσε τους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να μην υπακούουν στον Ισραηλινό Στρατό και χρησιμοποίησε βία εναντίον όσων προσπάθησαν να φύγουν.

Ο κύριος στόχος της χρήσης αμάχων και πολιτικών εγκαταστάσεων είναι η προστασία των στρατιωτικών-τρομοκρατών και η προστασία τους από τις αντιτρομοκρατικές δραστηριότητες των IDF, γνωρίζοντας ότι οι δυνάμεις των IDF αποφεύγουν να βλάψουν τους αμάχους.

Και αυτή τη φορά, η Χαμάς διεξάγει τον πόλεμο στη Γάζα σε βάρος των κατοίκων της περιοχής και δεν νοιάζεται για την ασφάλειά τους.

Για παράδειγμα, η Χαμάς έχει ανοίξει τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας, όπου βρίσκονται τα στρατηγεία και οι βάσεις των ενόπλων τρομοκρατών, στους κατοίκους που αναζητούν καταφύγιο, δυσκολεύοντας τις δυνάμεις του Ισραηλινού Στρατού να αναλάβουν δράση κατά της Χαμάς.

Η Χαμάς κλέβει επίσης την ανθρωπιστική βοήθεια και τα υπόλοιπα αποθέματα καυσίμων που προορίζονταν για νοσοκομεία και τον άμαχο πληθυσμό.

Ανώτεροι τρομοκράτες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, με επικεφαλής τον Γιαχία Σινουάρ [φωτογραφίες], εμφανίζονται με συνέπεια στις δημόσιες εκδηλώσεις πάντα με μικρά παιδιά για με ασφάλεια, γνωρίζοντας ότι οι IDF δεν θα τους επιτεθούν.

Ο Σινουάρ σε αμέτρητες φωτογραφίες κρατά παιδιά αγκαλιά

Ο Σινουάρ έχει φωτογραφηθεί πολλές φορές συνοδευόμενος από παιδιά, όχι μόνο σε δημόσιες εκδηλώσεις, αλλά και στις περιπολίες του στη Γάζα, με παιδιά να βρίσκονται δίπλα του ως ανθρώπινες ασπίδες για να μην γίνει στόχος και χτυπηθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr