Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Wall Street θέλει Χάλεϊ για πρόεδρο των ΗΠΑ – Ούτε Μπάιντεν, ούτε Τραμπ

Η Wall Street θέλει Χάλεϊ για πρόεδρο των ΗΠΑ – Ούτε Μπάιντεν, ούτε Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη Νίκι Χάλεϊ βλέπουν τα στελέχη της Wall Street ως μια σοβαρή εναλλακτική για την ηγεσία των Ρεμπουπλικανών και στη συνέχεια για την προεδρία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, που μίλησε σε 30 κορυφαία στελέχη της Wall Street, τα οποία περιλαμβάνονται στη λίστα των χορηγών των Ρεμπουμπλικάνων, καταβάλλεται το τελευταίο διάστημα μία συστηματική προσπάθεια να στηριχθεί η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ στην εσωκατομματική μάχη με τον Τραμπ ώστε να είναι εκείνη που τελικά θα λάβει το χρίσμα.

«Είναι σε εξέλιξη ένα απεγνωσμένο, πραγματικά απεγνωσμένο κυνήγι του Τραμπ» δήλωσε ένα εκ των στελεχών στη WSJ, αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί.

Αν και βεβαίως υπάρχουν και κάποιοι σκληροπυρηνικοί Δημοκρατικοί της Wall Street που παραμένουν στο πλευρό του Μπάιντεν, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο επόμενος πρόεδρος θα είναι από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα και καθώς θεωρούν τον Τραμπ υπερβολικά απρόβλεπτο και τον Ρον ντε Σάντις υπερβολικά αμφιλεγόμενο, κοιτάζουν προς την Χάλεϊ, η οποία υπήρξε και κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας.

Υπάρχει βεβαίως ένα πρόβλημα. Η Χάλεϊ εξακολουθεί να είναι όχι μόνο πίσω από τον Ντόναλντρ Τραμπ αλλά και από τον Ρον ντε Σάντις στις δημοσκοπήσεις.

Παρόλα αυτά εκτιμάται ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του ντε Σάντις στις προκριματικές της Αϊόβα τον Ιανουάριο.

«Αν περάσει πράγματι τον ΝτεΣάντις, δεδομένων των προβλημάτων του Τραμπ δεν είναι τελείως τρελό τελικά να κερδίσει και το χρίσμα» σχολίασε χρηματιστής που τη στηρίζει.

Όσον αφορά την προεδρία των ΗΠΑ ο σημερινός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ένα μεγάλα ντισαβαντάζ, την ηλικία του.

Οι δημοσκοπήσεις τον θέλουν να βλέπει την πλάτη του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εν μέσω πληθώρας δικαστικών διώξεων και περιπετειών (κάποιοι λένε ίσως και χάρη σε αυτές) ετοιμάζεται να ανακτήσει τον προεδρικό θώκο στις εκλογές του Νοεμβρίου 2024.

Και ενώ το επιτελείο του Μπάιντεν παλεύει να δώσει νέα πνοή στην εκστρατεία του γηρασμένου νυν προέδρου (η ηλικία του, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, είναι ένας από τους κύριους αρνητικούς παράγοντες), η Wall Street φαίνεται να έχει «ξεγράψει» τον Τζο, αλλά και να παλεύει να αποφύγει την επιστροφή Τραμπ, προκρίνοντας τη Νίκι Χάλεϊ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr