Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί δέχθηκαν επιθέσεις στο Ιράκ από φιλοϊρανούς

Οι Αμερικανοί δέχθηκαν επιθέσεις στο Ιράκ από φιλοϊρανούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ δέχθηκαν τέσσερις επιθέσεις, με drones ή ρουκέτες, στο Ιράκ και τη Συρία την Πέμπτη 23/11, αλλά δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές σε υποδομές, δήλωσε Aμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος, μετά τις φονικές αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον μαχητών προσκείμενων στο Ιράν.

Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, ο Aμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του Διεθνούς Συνασπισμού δέχθηκαν επίθεση σε δύο τοποθεσίες στη βορειοανατολική Συρία με πολλαπλούς πυραύλους και ένα drone.

Στο Ιράκ, πολλαπλά drones εκτοξεύτηκαν με στόχο την αεροπορική βάση Αΐν Αλ Άσαντ δυτικά της Βαγδάτης και ένα drone εκτοξεύτηκε σε βάση που στεγάζει αμερικανικές δυνάμεις κοντά στο αεροδρόμιο της Ερμπίλ στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε μια ομάδα που αυτοαποκαλείται Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, η οποία, σύμφωνα με αναλυτές, αποτελεί νεφέλωμα προσκείμενο σε φιλοϊρανικές οργανώσεις

Οι επιθέσεις με drones ή ρουκέτες εναντίον στρατευμάτων των ΗΠΑ και του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού συνεχίστηκαν τις τελευταίες 48 ώρες στο Ιράκ και στη Συρία, δήλωσε την Πέμπτη 23/11 Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος, μετά τις φονικές αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον μαχητών προσκείμενων στο Ιράν.

Οι επιθέσεις έρχονται την ημέρα μετά την ανακοίνωση ότι το μεικτό στρατηγείο των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων ανακοίνωνε πως εξαπέλυσε στο Ιράκ «πλήγματα ακριβείας» εναντίον δυο εγκαταστάσεων, σε αντίποινα για τις δεκάδες επιθέσεις φιλοϊρανικών οργανώσεων εναντίον στρατιωτικών των ΗΠΑ και του συνασπισμού στην ιρακινή και στη συριακή επικράτεια.

Οι βομβαρδισμοί είχαν στο στόχαστρο κτίρια των Χασντ ας Σάαμπι («Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης»), συμμαχίας πρώην παραστρατιωτικών, πλέον ενταγμένων στον ιρακινό τακτικό στρατό.

Τα πλήγματα σκότωσαν οκτώ μαχητές, σύμφωνα με απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε από την Κατάεμπ Χεζμπολάχ («Ταξιαρχίες του Κόμματος του Θεού»), ισχυρής συνιστώσας των Χασντ.

Η επίθεση καταδικάστηκε από την ιρακινή κυβέρνηση ως παραβίαση της κυριαρχίας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έπληξαν ομάδες ευθυγραμμισμένες με το Ιράν μετά από κλιμάκωση των επιθέσεών τους που έχουν στοχεύσει τις αμερικανικές και διεθνείς δυνάμεις δεκάδες φορές από τις 17 Οκτωβρίου, 10 ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Συνολικά, η Ουάσιγκτον καταμετρά 72 επιθέσεις από τη 17η Οκτωβρίου που είχαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν κάπου εξήντα Αμερικανοί στρατιωτικοί.

Σε αντίποινα, οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τρεις φορές εγκαταστάσεις κατ’ αυτές συνδεόμενες με το Ιράν στη Συρία και εγκαταστάσεις των Χασντ στο Ιράκ προχθές.

Μέχρι την Πέμπτη, σημειώθηκαν 36 επιθέσεις στο Ιράκ και 37 στη Συρία, δήλωσε ο Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr