Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

30 Ισραηλινοί έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος

30 Ισραηλινοί έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος έχει απλώσει τα πλοκάμια του και μέσα στο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να υπολογίζονται τουλάχιστον σε 30 οι Ισραηλινοί πολίτες (αραβικής καταγωγής) που έχουν γίνει τζιχαντιστές και πολεμάνε για το “χαλιφάτο” σε Ιράκ και Συρία.

Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι ορισμένοι Ισραηλινοί πολίτες αραβικής καταγωγής που έφυγαν για να πολεμήσουν με το Ισλαμικό Κράτος, γύρισαν πίσω στο Ισραήλ μετανιωμένοι.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Χάμζα Σάμι Μαγκάμσαχ (Hamza Samy Magamsah), κατοίκου του χωριού Γιαφία στην κάτω Γαλιλαία, ο οποίος εξαφανίστηκε από την Τουρκία πριν τρεις εβδομάδες για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και επέστρεψε στο Ισραήλ την Παρασκευή με τον πατέρα του.

Μάλιστα, πριν επιστρέψει στο Ισραήλ και ενώ είχε ήδη αποφασίσει να μην ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, κρατήθηκε από την τουρκική αστυνομία.

Ο Μαγκάμσαχ έφυγε από το Ισραήλ για την Τουρκία με τέσσερις φίλους του και κατέλυσαν στο ξενοδοχείο Queen’s Park στην Αττάλεια. Αυτός και οι φίλοι του χρηματοδοτήθηκαν για τα έξοδα του ταξιδιού από μέλη του Ισλαμικού Κράτους, με τους οποίους οι τέσσερις νέοι είχαν επαφές μέσω Facebook.

Αφού έμειναν ένα βράδυ στο ξενοδοχείο συναντήθηκαν με τους ιεροκήρυκες του Ισλαμικού Κράτους (όλα αυτά στο έδαφος της Τουρκίας). Στη συνέχεια, άφησαν τα διαβατήριά τους και τα πράγματά τους στο ξενοδοχείο και έφυγαν με τους ιεροκήρυκες και έναν μέντορα για να περάσουν τα σύνορα με τη Συρία.

Ωστόσο, το ισραηλινό κράτος δεν έμεινε παρατηρητής στη στρατολόγηση των νέων. Κατάφεραν να φέρουν σε επαφή τους νέους με τους γονείς τους και προφανώς οι συζητήσεις είχαν αποτέλεσμα και ήδη οι τρεις από τους πέντε έχουν επιστρέψει σπίτια τους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ, επειδή ήδη 30 Ισραηλινοί πολίτες, αραβικής καταγωγής, πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος, πρότεινε να θεωρείται εγκληματική ενέργεια η ένταξη στο Ισλαμικό Κράτος. Μάλιστα, όποιος κάτοικος ή πολίτης του Ισραήλ εντάσσεται σε ένοπλη οργάνωση στο εξωτερικό θα θεωρείται ότι διέπραξε έγκλημα. Οι ποινές θα φτάνουν μέχρι και πέντε χρόνια φυλακής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr