Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κάνει ανταρτοπόλεμο στη Συρία – Απολογισμός μαχών με τις SDF το 2023

Το Ισλαμικό Κράτος κάνει ανταρτοπόλεμο στη Συρία – Απολογισμός μαχών με τις SDF το 2023
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η δραστηριότητα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) δεν περιορίστηκε στους εν υπνώσει πυρήνες, από τότε που οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν τη γεωγραφική εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στη Μπαγκούζ, στην ανατολική Συρία, την άνοιξη 2019.

Μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) από το 2019 ήταν η επίθεση στη φυλακή Αλ Σινάα στη Χασάκα στις 20 Ιανουαρίου 2022, κατά την τέταρτη ημέρα-μαύρη επέτειο από την τουρκική επίθεση-εισβολή [επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας»] στο κουρδικό καντόνι της Αφρίν/Εφρίν το 2018 στη βορειοδυτική Συρία.

Σήμερα, στη δεύτερη επέτειο της επίθεσης στη φυλακή Αλ Σινάα, εξετάζουμε τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους σε διάφορες περιοχές της Συρίας, εκτός από τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και την Εσωτερική Ασφάλεια Δυνάμεις κατά των τζιχαντιστών του ISIS

Σύμφωνα με αριθμούς που αποκάλυψε το Συριακό Παρατηρητήριο, 700 άμαχοι και στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στη Συρία ως αποτέλεσμα 336 επιθέσεων που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) κατά το έτος 2023.

Ίσως η πιο βίαιη επίθεση από μισθοφόρους ήταν η επίθεση τον Νοέμβριο του περασμένου έτους σε λεωφορείο των κυβερνητικών δυνάμεων της Δαμασκού, η οποία οδήγησε στον θάνατο 34 Σύρων στρατιωτών στη συριακή έρημο κοντά στην πόλη Παλμύρα, καθώς η συριακή έρημος έγινε αρένα φθοράς για τις δυνάμεις της Δαμασκού και τις ιρανικές πολιτοφυλακές.

Οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) δεν περιορίστηκαν μόνο στην έρημο, καθώς οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν 2 επιθέσεις στις περιοχές Σαΐντα Ζεϊνάμπ και Μπαρζέχ στην πρωτεύουσα, Δαμασκό, τον Μάιο και τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε επίσης ότι 165 επιθέσεις εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σε διάφορες περιοχές της ΒΑ Συρίας, που οδήγησαν στον θάνατο 120 αμάχων και μαχητών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Από την άλλη πλευρά, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) πραγματοποίησαν 73 επιχειρήσεις κατά των υπολειμμάτων του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στις περιοχές της ΒΑ Συρίας κατά το έτος 2023, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων «Sayqat al-Jazera, Εκδίκηση για τους μάρτυρες της Ράκα και την εκστρατεία για την ενίσχυση της ασφάλειας στη Ντέιρ αλ Ζουρ».

Αυτές οι επιχειρήσεις είχαν ως αποτέλεσμα την εξάλειψη 12 τζιχαντιστών, μεταξύ των οποίων 4 τζιχαντιστές πρίγκιπες (εμίρηδες), και τη σύλληψη 352 τζιχαντιστών και 6 πριγκίπων.

Αυτοί οι πυρήνες συμμετείχαν στην παροχή πληροφοριών, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στους εν υπνώσει πυρήνες, εκτός από τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών πυρήνων και τη λαθραία απόδραση των μελών τους και των οικογενειών τους από το στρατόπεδο και τις φυλακές/καταυλισμό Αλ Χολ.

Καθώς και λαθρεμπόριο και μετακίνηση πυρήνων μεταξύ της περιοχής της ερήμου της Συρίας και των περιοχών υπό τουρκική κατοχή, καθώς και τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιχειρήσεων κατά πολιτών και στρατιωτικών στόχων και των δυνάμεων ασφαλείας για την αποσταθεροποίηση της ασφάλειας και της σταθερότητας των περιοχών της ΒΑ Συρίας.

Με τη σειρά τους, οι Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας στη ΒΑ Συρία μπόρεσαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους να εξαρθρώσουν 43 πυρήνες που ανήκαν σε μισθοφόρους του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr