Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός Πρέσβης: Επενδύουμε στο φυσικό αέριο της Κύπρου

Αμερικανός Πρέσβης: Επενδύουμε στο φυσικό αέριο της Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια πολλή σημαντική ανακοίνωση έκανε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Κύπρο σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα.

Αφού είπε τα συνηθισμένα, ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλευτεί τους πόρους της προχώρησε σε μια πολύ σημαντική επισήμανση.

Σε ομιλία του στο συνέδριο του Economist με θέμα τις σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ και το περιφερειακό πλαίσιο, στη Λευκωσία, ο Τζον Μ. Κένιγκ τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πολλούς συμμάχους και εταίρους στην περιοχή (εννοεί Αίγυπτο και Ισραήλ) και πως είναι σημαντικό να συνεργάζονται προς την κατεύθυνση των κοινών στόχων της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας.

Όπως δηλαδή γίνεται.

Όμως υπογράμμισε και κάτι πι σημαντικό.

Ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον Αμερικανών επενδυτών για τα ενεργειακά της Κύπρου.

Ο Αμερικανός Πρέσβης είπε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών αμερικανικές επιχειρήσεις και επενδυτές επένδυσαν πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε κυπριακές τράπεζες, επιχειρήσεις και σε υπεράκτιες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τα θέματα ενέργειας.

Κάθε μήνα, όπως είπε, και μια νέα αμερικανική εταιρεία επικοινωνεί με την αμερικανική πρεσβεία στην Κύπρο ζητώντας να μάθει περισσότερα για τις ευκαιρίες που υπάρχουν στο νησί.

Ανακοίνωσε επίσης ότι τις μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η αμερικανική πρεσβεία θα ηγηθεί αντιπροσωπείας από κυπριακές επιχειρήσεις, η οποία θα συμμετάσχει σε μια Διεθνή Έκθεση με τίτλο PowerGEN που θα πραγματοποιηθεί στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη έκθεση, όπως είπε, θα παρουσιάσει τεχνολογικές καινοτομίες στους τομείς της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είπε, επίσης, ότι Κύπριοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε επαφή με Αμερικανούς εμπειρογνώμονες στη βιομηχανία των τυχερών παιχνιδιών των ΗΠΑ για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, καθώς η Κύπρος αναπτύσσει, όπως είπε, το πρώτο ολοκληρωμένο τύπου θέρετρο – καζίνο της Ευρώπης.

Σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κύπρος μπορούν να καταστούν καθαροί εξαγωγείς ενέργειας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Επεσήμανε ότι η μετάβαση μιας χώρας από εισαγωγέας ενέργειας σε εξαγωγέα ενέργειας, με υπευθυνότητα και διαφάνεια, απαιτεί τεράστια προετοιμασία, δέσμευση από πλευράς των ενδιαφερομένων μερών και στρατηγικό σχεδιασμό.

«Βρισκόμαστε στο πλευρά της Κύπρου για να μοιραστούμε μαζί της την εμπειρία μας και τις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα αυτό» δήλωσε σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr