Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Ανακοίνωση περί «σοβαρής απειλής για την εθνική ασφάλεια» από τη Ρωσία

ΗΠΑ: Ανακοίνωση περί «σοβαρής απειλής για την εθνική ασφάλεια» από τη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με την Ρωσία σχετίζεται, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η ανακοίνωση περί «σοβαρής απειλής για την εθνική ασφάλεια», που εξέδωσε ο πρόεδρος της επιτροπής πληροφοριών της Αμερικανικής Βουλής.

Ο Μάικ Τέρνερ κάλεσε μάλιστα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει διαβαθμισμένες πληροφορίες που αφορούν το ζήτημα ώστε να εξετασθεί το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της.

«Ζητώ από τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με αυτήν την απειλή, ώστε το Κογκρέσο, η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί μας να μπορέσουν να συζητήσουν ανοικτά τις ενέργειες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής», υπογραμμίζει ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τέρνερ.

Καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρουν ότι η «σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια» στην οποία αναφέρθηκε ο Μάικ Τέρνερ σχετίζεται με τη Ρωσία και αφορά ειδικότερα τον τομέα της αεροδιαστημικής, χωρίς να υπεισέλθουν σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η αινιγματική δήλωση του Τέρνερ έγινε μεσούσης της έντονης αντιπαράθεσης στο Κογκρέσο για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζει η Ουάσινγκτον απειλές για την παγκόσμια ασφάλεια, καθώς «σκληροπυρηνικοί» Ρεπουμπλικάνοι προτάσσουν το δόγμα «Πρώτα η Αμερική».

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον, ένθερμος σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ, είπε πάντως σε δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο ότι «δεν υπάρχει λόγος συναγερμού».

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δεν έκρυψε την έκπληξή του για την απόφαση του Τέρνερ να εκδώσει ανακοίνωση ενόψει μάλιστα προγραμματισμένης για αύριο Πέμπτη συνάντησης με τους ηγέτες του Κογκρέσου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr