Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντιστράτηγος Ντάγκλας Λουτ: «Η Ουκρανία είναι ικανή να κερδίσει!» – «Δώσαμε στην Ουκρανία αρκετά για να μην χάσει, αλλά όχι αρκετά για να κερδίσει»

Αντιστράτηγος Ντάγκλας Λουτ: «Η Ουκρανία είναι ικανή να κερδίσει!» – «Δώσαμε στην Ουκρανία αρκετά για να μην χάσει, αλλά όχι αρκετά για να κερδίσει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η νίκη της Ουκρανίας είναι ζωτικής σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και για να νικηθεί η Ρωσία η Ουάσιγκτον πρέπει να αλλάξει την προσέγγισή της στη στήριξη του Κιέβου, επειδή ήταν η λάθος προσέγγιση για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας που οδήγησε στο παρόν «αδιέξοδο» που έχουμε μπροστά μας.

Αυτό δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ το 2013-17, αντιστράτηγος Ντάγκλας Λουτ, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Atlantic Council.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στις συνέπειες της ρωσικής επιθετικότητας.

«Δεν είναι πολύ αργά.

»Μην εκλαμβάνετε τις αναφορές από το πεδίο της μάχης τους τελευταίους μήνες ως δείκτες για το πού πάει ή που πρέπει να πάει.

»Η Ουκρανία είναι ικανή να κερδίσει!», είπε ο Λουτ.

Οι ΗΠΑ πρέπει να αλλάξουν την προσέγγισή τους στη στήριξη του Κιέβου, ώστε η Ουκρανία να νικήσει τη Ρωσία. Είναι προς το εθνικό συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών

«Ακόμα κι αν το Κογκρέσο εγκρίνει πρόσθετη βοήθεια, και ακόμη κι αν οι εταίροι μας του συνασπισμού διατηρήσουν την υποστήριξή τους, πρέπει να αλλάξουμε την προσέγγισή μας όχι μόνο για τη χρηματοδότηση αλλά και για τη στρατιωτική βοήθεια.

»Πρέπει να απομακρυνθούμε από αυτή τη σταδιακή προσέγγιση που ήταν το πρότυπο για τα τελευταία δύο χρόνια και μας έφερε σε μεγάλο βαθμό εδώ που είμαστε σήμερα», σημείωσε ο στρατηγός.

«Δώσαμε στην Ουκρανία αρκετά για να μην χάσει, αλλά όχι αρκετά για να κερδίσει»

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ σημείωσε ότι η στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ με τη μορφή που δινόταν μέχρι τώρα οδήγησε σε κατάσταση «αδιεξόδου» στο μέτωπο

«Η Ουκρανία πληρώνει ένα αφόρητο τίμημα για μια τέτοια προσέγγιση βήμα προς βήμα.

»Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της Ουκρανίας.

»Έτσι, όταν λέμε στην Ουκρανία ότι θα είμαστε μαζί της για όσο χρειαστεί, δεν είναι αρκετό.

»Πρέπει να να είστε με την Ουκρανία όσο χρειάζεται…

»Και αυτή δεν ήταν η πρακτική μας τα τελευταία δύο χρόνια.

»Δώσαμε στην Ουκρανία αρκετά για να μην χάσει, αλλά όχι αρκετά για να κερδίσει, και αυτό πρέπει να αλλάξει», είπε ο Λουτ.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Λουτ, φέτος οι ΗΠΑ θα πρέπει να παράσχουν στην Ουκρανία συστήματα κρούσης υψηλής ακρίβειας, μεγάλης εμβέλειας της απαραίτητης ποσότητας και ποιότητας «για να απομονώσουν τις ρωσικές δυνάμεις… επιτιθέμενες στις διοικητικές τους δυνάμεις, τις δυνάμεις κρούσης και τις δυνατότητες επιμελητείας τους».

«Είναι αδύνατο να προστατέψουμε τις ουκρανικές πόλεις από αεροπορική επίθεση μόνο στο σημείο άφιξης, είναι απαραίτητο να φέρουμε αυτή την προστασία στις θέσεις εκκίνησης, είτε στην κατεχόμενη Ουκρανία είτε ακόμη, κατά τη γνώμη μου, στο έδαφος της Ρωσίας», δήλωσε ο Λουτ.

Πρόσθεσε ότι τα μέτρα για την αύξηση των χτυπημάτων σε μεγάλη απόσταση θα βοηθήσουν στην προστασία του ουκρανικού άμαχου πληθυσμού και των υποδομών.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατηγό, τα συστήματα κρούσης μεγάλης εμβέλειας θα επιτρέψουν να εκμεταλλευτούν τα αδύναμα σημεία των ρωσικών στρατευμάτων, «την απειθαρχία τους, την έλλειψη συνοχής, την κακή ηγεσία, την κακή επιμελητεία».

«Η Ρωσία είχε πάντα έναν στρατό που εξαρτιόταν από την επιμελητεία των σιδηροδρόμων.

»Ο σιδηρόδρομος είναι ένας σταθερός στόχος.

»Μπορείτε να του επιτεθείτε, μετά να του επιτεθείτε ξανά, μπορείτε να επιτεθείτε σε συνεργεία επισκευής και να εμποδίσετε σημαντικά τη ρωσική επιμελητεία, να την απομονώσετε και να κάνετε τους Ρώσους κατακτητές ανίκανους.

»Η γέφυρα του Κερτς και ο σιδηρόδρομος που τροφοδοτεί την Κριμαία και επιτρέπει στη ρωσική κατοχή να συνεχιστεί», τόνισε ο στρατηγός, σημειώνοντας ότι η ρωσική επιμελητεία είναι πολύ ευάλωτη σε χτυπήματα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας.

Σύμφωνα με τον Λουτ, μια μακροπρόθεσμη εκστρατεία κρούσης θα μπορούσε να ενισχύσει τις αδυναμίες του ρωσικού στρατού, απομονώνοντάς τον και καθιστώντας τον μη βιώσιμο:

«Συστήματα κρούσης μεγάλης εμβέλειας όπως το αμερικανικό ATACMS και το γερμανικό Taurus είναι διαθέσιμα και αποτελεσματικά εάν τα παρέχουμε σε επαρκή αριθμό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr