Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολωνός ΥΠΕΞ: Εάν δεν απωθήσουμε στην Ουκρανία τον Πούτιν θα φτάσει μέχρι τα σύνορα του ΝΑΤΟ

Πολωνός ΥΠΕΞ: Εάν δεν απωθήσουμε στην Ουκρανία τον Πούτιν θα φτάσει μέχρι τα σύνορα του ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πολιτική κατευνασμού της επιτιθέμενης Ρωσίας μπορεί να φαίνεται ως η «εύκολη διέξοδος», αλλά θα οδηγήσει σε ρήξη μεταξύ των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία και θα προχωρήσει παραπέρα – στα σύνορα του ΝΑΤΟ.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας, Ράντοσλαβ Σικόρσκι, σε εκδήλωση στο Atlantic Council της Ουάσινγκτον.

Τόνισε ότι αν και είναι επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας, έχει τους δικούς του λόγους που θέλει οι Ηνωμένες Πολιτείες να παραμείνουν μια ισχυρή και με αυτοπεποίθηση χώρα.

Διευκρίνισε ότι πρόκειται για τη σύζυγό του, η οποία είναι υπήκοος ΗΠΑ, καθώς και τον γιο του, που υπηρετεί στον αμερικανικό στρατό.

«Καταλαβαίνω ότι ο κατευνασμός μπορεί να φαίνεται ευκολότερος δρόμος.

»Αλλά στην πραγματικότητα είναι αδιέξοδο.

»Φοβάμαι ότι εάν η Αμερική δεν ενωθεί με την Ευρώπη για να εξασφαλίσει μια ουκρανική νίκη, η κοινότητα των δημοκρατικών μας κρατών θα αρχίσει να καταρρέει.

»Οι σύμμαχοι θα αρχίσουν να αναζητούν άλλους τρόπους για να εγγυηθούν την ασφάλειά τους και μερικοί από αυτούς θα αρχίσουν να αναζητούν το τελικό όπλο», σημείωσε ο Σικόρσκι.

Προειδοποίησε ότι εάν η Ρωσία δεν σταματήσει στην Ουκρανία, θα πλησιάσει τα σύνορα του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Σικόρσκι, τα καλά νέα είναι ότι ο Πούτιν θα κάνει τέτοια βήματα μόνο όταν πιστεύει ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια στιγμή που θα «ταρακουνήσει την παγκόσμια ιστορία», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας.

«Είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε αν θέλουμε να διαμορφώσουμε την ιστορία μόνοι μας ή να αφήσουμε άλλους στη Μόσχα, την Τεχεράνη, το Πεκίνο να τη διαμορφώσουν.

»Η νίκη επί του Πούτιν είναι το σωστό με την ευρεία έννοια της λέξης, είναι ηθικά δικαιολογημένη, στρατηγικά λογική, στρατιωτικά δικαιολογημένη και οικονομικά κερδοφόρα.

»Είναι υψηλότερη από την πολιτική και πιο σημαντική από την πολιτική», σημείωσε ο Σικόρσκι, καλώντας το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία.

Σημείωσε ότι αυτό το πακέτο βοήθειας είναι στην πραγματικότητα μια επένδυση στην αμερικανική βιομηχανία, καθώς το 90% των κεφαλαίων θα παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Πρέπει να ακολουθήσουμε αυτά τα βήματα όχι για να κλιμακώσουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά για να αποτρέψουμε μια ακόμη μεγαλύτερη παγκόσμια σύρραξη, η οποία αυτήν τη στιγμή πλησιάζει όλο και πιο κοντά στα σύνορά μας», είπε ο Σικόρσκι.

Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε επίσης τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον να προχωρήσει τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει πακέτο βοήθειας προς το Κίεβο ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Εάν η Αμερική δεν μπορεί να συμπορευθεί με την Ευρώπη ώστε να δώσουν στην Ουκρανία τη δυνατότητα να απωθήσει τον Πούτιν, φοβάμαι πως η οικογένειά μας των δημοκρατικών εθνών θα αρχίσει να διαλύεται», προειδοποίησε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr