Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συναγερμός έχει σημάνει το τελευταίο διάστημα στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες της Ευρώπης για απειλές από ισλαμιστές εξτρεμιστές, με τις Αρχές να έχουν εξιχνιάσει σειρά τρομοκρατικών σχεδίων, όπως αναφέρει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της η Wall Street Journal.

Σε έρευνα που βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, οι Αρχές της Αυστρίας και της Βοσνίας συνέλαβαν δύο διαφορετικές ομάδες Αφγανών και Σύρων προσφύγων που μετέφεραν όπλα και πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένων Καλάσνικοφ και πιστολιών, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.

Οι Αρχές των δύο χωρών βρήκαν φωτογραφίες εβραϊκών και ισραηλινών στόχων στην Ευρώπη στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων και εκτιμούν ότι τα κίνητρά τους έχουν να κάνουν με τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Γάζα.

Η είδηση αυτή έρχεται ύστερα από συλλήψεις στα τέλη της περσινής χρονιάς μίας ομάδας εξτρεμιστών, υπηκόων του Τατζικιστάν, οι οποίοι κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν επίθεση σε καθεδρικούς ναούς της Γερμανίας και της Αυστρίας την περίοδο των Χριστουγέννων.

Μόλις χθες οι ιταλικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν τρεις Παλαιστινίους, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Αλ Ακσά».

Οι τρεις κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν επιθέσεις σε αμάχους και στρατιωτικούς στόχους ανά την Ευρώπη.

Το Ιράν, η Χαμάς και η Χεζμπολάχ

Αξιωματούχοι δήλωσαν στη WSJ υπό καθεστώς ανωνυμίας ότι τα διαφορετικά αυτά περιστατικά υποδεικνύουν ότι η τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη όχι μόνο ενισχύεται, αλλά προέρχεται από νέες πηγές, γεγονός που περιπλέκει τη δουλειά των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ένα κύμα επιθέσεων που έπληξε την ήπειρο από το 2015 είχε την πηγή του κατά κύριο λόγο στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Τώρα η απειλή προέρχεται σύμφωνα με το δημοσίευμα όχι μόνο από το ISIS και άλλες οργανώσεις που συνδέονται με το Αφγανιστάν, αλλά και από τους «πληρεξουσίους» του Ιράν που δρουν στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των Χεζμπολάχ και Χαμάς.

Οι δύο οργανώσεις μέχρι στιγμής έχουν χρησιμοποιήσει την Ευρώπη ως κέντρο άντλησης χρηματοδότησης και καταφύγιο για μέλη τους, σημειώνει η WSJ, προσθέτοντας ότι οι πρόσφατες έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι τρομοκρατικές ομάδες αυτές τώρα σχεδιάζουν δολοφονίες και σαμποτάζ σε αρκετές χώρες στην Ευρώπη κυρίως κατά ισραηλινών και εβραϊκών στόχων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr