Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουλάχιστον 133 νεκροί στο μακελειό στη Μόσχα

Τουλάχιστον 133 νεκροί στο μακελειό στη Μόσχα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ρωσικές Αρχές συνέλαβαν τέσσερις άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι για την επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στα προάστια της Μόσχας, όπου σκότωσαν τουλάχιστον 133 ανθρώπους.

Οι συλληφθέντες πιστεύεται από τις ρωσικές Αρχές ότι κατευθύνονταν στην Ουκρανία, όπως δήλωσε κι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το Σάββατο 23/3 κατά τη διάρκεια ομιλίας στο έθνος.

Εν τω μεταξύ, το Κίεβο αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση της Παρασκευής στον μουσικό χώρο Crocus City Hall στο Κρασνογκόρσκ, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η θυγατρική του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν με μια δήλωση που δημοσιεύτηκε σε κανάλια κοινωνικής δικτύωσης που συνδέονται με την τζιχαντιστική οργάνωση.

Το Κίεβο κατηγόρησε τον Πούτιν και άλλους Ρώσους πολιτικούς ότι συνέδεσαν ψευδώς την Ουκρανία με την επίθεση, προκειμένου να προκαλέσουν περισσότερη ένταση στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο οποίος μπήκε πρόσφατα στον τρίτο χρόνο.

Ένας αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ είπε στο Associated Press ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι υπεύθυνο για την επίθεση και είχαν προειδοποιήσει προηγουμένως τη Μόσχα για μια πιθανή επικείμενη επίθεση.

Ο Πούτιν είπε ότι οι Αρχές συνέλαβαν συνολικά 11 άτομα για την επίθεση, η οποία επίσης τραυμάτισε πολλούς θεατές και άφησε τον χώρο να σιγοκαίει.

Την αποκάλεσε «αιματηρή, βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια» και είπε ότι οι ρωσικές Αρχές συνέλαβαν τους τέσσερις ύποπτους ένοπλους καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ουκρανία μέσω ενός «παραθύρου» που τους είχαν ετοιμάσει στην ουκρανική πλευρά των συνόρων.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι έχουν επιβληθεί πρόσθετα μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη τη Ρωσία και κήρυξε την Κυριακή ημέρα πένθους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr