Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ειδικοί ασφαλείας πιστεύουν ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) παραμένει ικανό να εξαπολύει εξελιγμένες επιθέσεις στη βορειοανατολική Συρία και να κινείται ελεύθερα σε όλες τις περιοχές της.

Οι εν λόγω ειδικοί συμφωνούν ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί επιθέσεις σε φυλακές και στρατόπεδα στη βορειοανατολική Συρία, όπως με τα γεγονότα στη φυλακή Αλ Σινάα, όπου κρατούνται μουτζαχεντίν του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), στην περιφέρεια της Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, πριν από δύο χρόνια.

Υπάρχουν πάνω από 10.000 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), κυρίως ηγέτες, που κρατούνται σε φυλακές από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μαζί με ακόμα περισσότερυς από 50.000 κυρίως γυναίκες και παιδιά των οικογενειών των μουτζαχεντίν του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στα στρατόπεδα Χολ και Ροτζ, στη βορειοανατολική Συρία.

Ο Μουνίρ Αντίμπ, ερευνητής που ειδικεύεται στα ισλαμιστικά κινήματα, τις εξτρεμιστικές οργανώσεις και τη διεθνή τρομοκρατία, υποστήριξε ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, καθώς και για τους κατοίκους στις περιοχές όπου δρα με πυρήνες τρομοκρατίας, ειδικά στη Συρία.

Κατά συνέπεια, είναι σε θέση να επιτεθεί σε φυλακές και στρατόπεδα, παρόλο που έχει ηττηθεί από το 2019.

Ο Αντίμπ είπε περαιτέρω στην ιστοσελίδα North Press ότι εξετάζοντας τις επιχειρήσεις της οργάνωσης, πιστεύουμε ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος και ότι είναι σε θέση να εξαπολύσει επιθέσεις σε φυλακές και στρατόπεδα στη βορειοανατολική Συρία.

Σημείωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) συνεχίζει να πραγματοποιεί εξελιγμένες ένοπλες επιχειρήσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Ο ειδικός υπογραμμίζει επίσης ότι μέσα στους καταυλισμούς, τα παιδιά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) εκπαιδεύονται στην εξτρεμιστική ιδεολογία και τη χρήση όπλων, προετοιμάζοντάς τα για δράση όταν είναι η κατάλληλη στιγμή.

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εκμεταλλεύεται πολλά πράγματα για να εξαπολύσει τις επιθέσεις του, όπως η ασταθής κατάσταση στον κόσμο, η ενασχόληση της διεθνούς κοινότητας με άλλα θέματα, ειδικά μετά τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, ακόμη και τον πόλεμο στο Σουδάν, σύμφωνα με τον Αντίμπ.

«Το Ισλαμικό Κράτος οργανώνει τις τάξεις του ενώ η διεθνής κοινότητα αποσπάται, διεξάγει επιχειρήσεις, επικοινωνεί με τους πυρήνες του και τα προωθεί μέσω υπο-οργανώσεων που συνδέονται με αυτό για να κερδίσει την εύνοια των υποστηρικτών του», δήλωσε ο Αντίμπ.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής πολιτικών επιστημών και ειδικός σε θέματα ασφάλειας Εσάμ αλ Φαϊλί δήλωσε ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων που πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ξεπεράσει τις 2.000 μόνο στη Συρία από την κήρυξη της ήττας του πριν από πέντε χρόνια.

Στις αρχές του 2024, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στο Ιράν για την τέταρτη επέτειο από τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί, Ιρανού στρατηγού και διοικητή της Δύναμης Κουντς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 103 άτομα και να τραυματιστούν 141.

Ο Αλ Φαϊλί τόνισε ότι η οργάνωση εκτελεί τις επιθέσεις της ενεργά και αναπτύσσει τους εν υπνώσει πυρήνες της σε όλο τον κόσμο.

Η εξέταση των επιχειρήσεων του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) που στοχεύουν τοποθεσίες σε διάφορες χώρες αποκαλύπτει ότι η ομάδα κινείται και εκτελεί τις δραστηριότητές της οικουμενικά, χρησιμοποιώντας διάφορες μυστικές μεθόδους, σύμφωνα με τον Αλ Φαϊλί.

Παρά τις σημαντικές απώλειες τα τελευταία πέντε χρόνια, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) επιμένει να λειτουργεί τις δραστηριότητές του, καθώς έχει αναλάβει την ευθύνη για 94 επιχειρήσεις στη Συρία από τις αρχές του 2024.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Insight, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εξαπέλυσε 72 επιθέσεις κατά των SDF, 41 κατά των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, επτά εναντίον πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν και εννέα εναντίον αμάχων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr