Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Το Λουξεμβούργο παράδεισος νόμιμης φοροδιαφυγής”

“Το Λουξεμβούργο παράδεισος νόμιμης φοροδιαφυγής”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Γερμανικοί και διεθνείς όμιλοι, σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche του Μονάχου, φοροδιαφεύγουν με τη βοήθεια του Λουξεμβούργου.

Οι αρχές της χώρας μέσα από ένα πολύ σύνθετο οικονομικό σύστημα, σύμφωνα με την εφημερίδα, βοήθησαν ώστε κάποιες επιχειρήσεις να πληρώσουν λιγότερο από 1% φόρους σημειώνει η ελληνική υπηρεσία της DW.

Η Süddeutsche ωστόσο επισημαίνει ότι οι τρόποι αυτοί φοροαποφυγής είναι νόμιμοι, ωστόσο δημιουργείται ένα θέμα σχετικά με το έαν το Λουξεμβούργο παραβαίνει το ευρωπαϊκό δίκαιο του ανταγωνισμού αλλά και με τον ίδιο τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ως προέδρου της Κομισιόν, πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και προέδρου του Eurogroup. Η εφημερίδα σημειώνει:

«O Γιούνκερ μετέτρεψε το μεγάλο Δουκάτο σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές αγορές του κόσμου. Τώρα είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θέλει θα αντιμετωπίσει με ιδιαίτερη σκληρότητα αυτούς που φοροδιαφεύγουν και να αναγκάσει τις τράπεζες να συμμετάσχουν στα έξοδα της κρίσης. Στους πολίτες δεν αρέσει όταν μεγάλοι όμιλοι δεν πληρώνουν καθόλου φόρους και οι ίδιοι θα πρέπει να παραιτηθούν από βασικές κοινωνικές παροχές.»

Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Ο Γιούνκερ προσπαθεί στο Στρασβούργο να αποφύγει τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων του τύπου ‘Γιούνκερ εναντίον Γιούνκερ’. Οι έρευνες δεν στρέφονται εναντίον του φορολογικού παραδείσου Λουξεμβούργου αλλά εναντίον του Λουξεμβούργου εκτιμά ο ίδιος και εκφράζει την παράκληση οι ερωτήσεις να είναι με ακρίβεια διατυπωμένες. Και κατά δεύτερο, ο Γιούνκερ δεν ασκεί διώξεις εναντίον του Γιούνκερ διότι δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος για αυτό, αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως διατείνεται».

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δηλώνει πως δεν πρόκειται να ασκήσει πιέσεις ως πρόεδρος της Κομισιόν για το Λουξεμβούργο και η εφημερίδα διερωτάται εάν «είναι πράγματι λοιπόν το Λουξεμβούργο ένας φορολογικός παράδεισος;»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Γεραπετρίτης: «Εξαιρετικής σημασίας η στήριξη της Ουκρανίας»

Le Soir: «Russiagate» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr