Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε για τζιχάντ μέσα στην Αίγυπτο – Στόχος το Κάιρο

Το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε για τζιχάντ μέσα στην Αίγυπτο – Στόχος το Κάιρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε τους οπαδούς του στην Αίγυπτο να εξαπολύσουν Ιερό Πόλεμο (τζιχάντ) μέσα στο Κάιρο με πρώτους στόχους τους Κόπτες χριστιανούς.

Όπως διαβάζουμε στο σάιτ copticsolidarity.org (αλληλεγγύη στους Κόπτες) ο Αμπού Μους Αμπ Αλ Μαγκντίσι (Abu Mus ‘ab al-Maqdisi), ένας εμίρης (οπλαρχηγός) στο Ισλαμικό Κράτος, κάλεσε μέσω διαδικτύου τους ισλαμιστές της Αιγύπτου, μέχρι να τεθεί η χερσόνησος του Σινά υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, να αρχίσουν πόλεμο μέσα στο Κάιρο, ώστε να μπορέσει το Ισλαμικό Κράτος να εγκαθιδρύσει την κυριαρχία του στο Σινά και να το μετατρέψει σε βάση του.

Μάλιστα προέτρεψε τους Αιγύπτιους τζιχαντιστές να εξαπολύσουν επιθέσεις με αυτοκίνητα βόμβες στους δρόμους της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Επίσης, κάλεσε του τζιχαντιστές να αρχίσουν μαζικές δολοφονίες με θύματα χριστιανούς Κόπτες, τους Αιγύπτιους χριστιανούς δηλαδή. “Να τους βάζετε στόχους, να τους ακολουθείτε και να τους σκοτώνετε, αυτός είναι ακόμα ένας τρόπος να υπηρετήσετε τον σκοπό μας”.

Οι Κόπτες χριστιανοί είναι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Αιγυπτίων και αριθμούν περίπου δέκα εκατομμύρια.

Όσον αφορά την ονομασία τους, παράγεται από το Αραβικό τύπο της λέξης kibt. H λέξη αυτή είναι παραφθορά της ελληνικής “Αιγύπτιος”, όπου αφαιρέθηκε η αρχική συλλαβή «αι» και η κατάληξη «ος» και απέμεινε το «Γύπτι» (kibt).

Έτσι, η λέξη Αιγύπτιος Κόπτης σημαίνει Αιγύπτιος και όχι αυτός ο οποίος αποκόπηκε από το σώμα της Εκκλησίας, δηλαδή ο αιρετικός, όπως πολλοί νομίζουν.

Η ονομασία αρχικά δεν είχε θρησκευτική έννοια, αλλά εθνική. Αργότερα όμως, έλαβε θρησκευτική για τους ιθαγενείς της Αιγύπτου, λόγω της κατακτήσεως των Αράβων, διότι όλοι ήταν χριστιανοί.

Οι Κόπτες είναι μονοφυσίτες, ανήκουν στις προχαλκηδόνιες Ορθόδοξες Εκκλησίες που αναγνωρίζουν μόνο τις τρεις πρώτες Οικουμενικές Συνόδους. Αυτός είναι και ο λόγος που η Εκκλησία τους είναι αυτοκέφαλη και δεν υπάγεται υπό το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το οποίο αποκαλούν “Ρουμ Πατριάρκ”, δηλαδή ρωμαίικο (ρωμαϊκό) Πατριαρχείο.

Η απόφαση του Ισλαμικού Κράτους να μεταφέρει την τρομοκρατία στους δρόμους του Καΐρου προφανώς και συνδέεται με την απομόνωση της Τουρκίας από τον άξονα Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Ισραήλ. Η Τουρκία φαίνεται ότι προωθεί την αποσταθεροποίηση της Αιγύπτου, με τους τζιχαντιστές, πράγμα όμως που ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr