Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θέλουν το κεφάλι του κομάντο που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν

Θέλουν το κεφάλι του κομάντο που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην Αμερικανός κομάντο Ρομπ Ονίλ (Ρόμπερτ Ονίλ), που υπηρετούσε στα “βατράχια” (Navy SEALs) των ΗΠΑ και υποστηρίζει ότι είναι εκείνος που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, κατάφερε να γίνει αμέσως στόχος των τζιχαντιστών σε όλο τον κόσμο που θέλουν να του πάρουν το κεφάλι.

Την Πέμπτη, ο 38χρονος πρώην Αμερικανός κομάντο είπε στην εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ (Washington Post) ότι εκείνος ήταν που με μια σφαίρα στο κεφάλι εκτέλεσε τον ηγέτη της Αλ Κάιντα στις 2 Μαΐου 2011, στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν.

Όπως ήταν αναμενόμενο, άπειροι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν αμέσως απειλές εναντίον του στο διαδίκτυο, απειλώντας ότι θα τον βρουν και θα τον σκοτώσουν, θα του πάρουν το κεφάλι, θα τον κάνουν να μετανιώσει που σκότωσε τον μεγάλο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Μάλιστα, οι πιο “φευγάτοι”, υποστηρίζουν ότι όποιος σκοτώσει τον Ρομπ Ονίλ έχει εξασφαλίσει πρώτη θέση στον παράδεισο. Δεν μας έχουν πει, βεβαίως, πόσες παρθένες προσφέρει ο Αλλάχ, προφανώς περισσότερες από ό,τι συνήθως.

Στο Twitter και στα φόρουμ των τζιχαντιστών κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του Ονίλ συνοδευόμενες από μηνύματα, στα αραβικά και τα αγγλικά, που καλούν τους “μοναχόλυκους” να εκδικηθούν τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

“Μοναχικοί λύκοι ή μοναχόλυκοι”, όπως σας έχουμε πει και άλλη φορά, αποκαλούνται εκείνοι οι τζιχαντιστές που αναλαμβάνουν από μόνοι τους μια αποστολή, δίχως συνεννόηση ή συντονισμό με κάποιο διοικητικό κέντρο. “Μοναχόλυκος” μπορεί να γίνει ο καθένας που θα βρει έναν στόχο και θα αναλάβει να τον εκτελέσει.

Ο Ονίλ είπε στην εφημερίδα ότι αποφάσισε να αποκαλύψει την ταυτότητά του μετά την “ενορχηστρωμένη διαρροή” του ονόματός του από το SOFREP, έναν ιστότοπο των βετεράνων Navy SEALs.

Η διαρροή αυτή έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη μετάδοση, από το κανάλι Fox News, ενός ντοκιμαντέρ που τιτλοφορείται “Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν”, στο οποίο ο Ονιλ αφηγείται την ιστορία του.

osama

Στη συνέντευξή του στην Ουάσινγκτον Ποστ ο Ονίλ περιέγραψε ότι άλλοι δύο στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον του Μπιν Λάντεν. Ο συνάδελφός του που βρισκόταν μπροστά του, επικεφαλής του αποσπάσματος, προφανώς αστόχησε και ο ίδιος, που ακολουθούσε, πέρασε μπροστά του για να μπει στο δωμάτιο. “Ο Μπιν Λάντεν στεκόταν εκεί όρθιος. Είχε τα χέρια στους ώμους μιας γυναίκας και την έσπρωχνε μπροστά”. Ο Ονίλ διευκρίνισε ότι παρά το σκοτάδι τον έβλεπε καθαρά, χάρη στον εξοπλισμό νυχτερινής όρασης που φορούσε, και πυροβόλησε εναντίον του.

Τσακώνονται τα “βατράχια” με τις αποκαλύψεις του Ονίλ

Κόντρα έχει ξεσπάσει στις τάξεις των Navy SEALs, σχετικά με την ταυτότητα του μέλους τους που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Οι ισχυρισμοί του Ονίλ αντιφάσκουν με την μαρτυρία του Ματ Μπισονέτ, ενός επίσης πρώην μέλους των Navy SEALs, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση εξόντωσης του Μπιν Λάντεν και το 2012 έγραψε ένα σχετικό βιβλίο.

Στο βιβλίο με τον τίτλο No Easy Day, ο Μπισονέτ ισχυρίζεται ότι τον μπιν Λάντεν σκότωσε ο προηγούμενος κομάντο.

Την Πέμπτη ο Μπισονέτ δεν αμφισβήτησε ευθέως τον ισχυρισμό του Ο΄Νιλ σε συνέντευξή του στο NBC News. “Δύο διαφορετικοί άνθρωποι αφηγούνται δύο διαφορετικές ιστορίες για δύο διαφορετικούς λόγους”, είπε στο κανάλι και πρόσθεσε: “Ό,τι λέει, το λέει. Δεν θέλω να το σχολιάσω”.

Το Πεντάγωνο ζητά την τήρηση του Κώδικα Σιωπής

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου δεν διαψεύδουν, αλλά ούτε επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του Ονίλ, αλλά ανώτερα στελέχη των επίλεκτων δυνάμεων έστειλαν την περασμένη εβδομάδα επιστολή σε όλα τα μέλη των Navy SEALs καλώντας τα να τηρήσουν τον κώδικα σιωπής σχετικά με τις πληροφορίες που αφορούν τις επιχειρήσεις τους, περιλαμβανομένου τού να μην διεκδικούν “δημοσίως τα εύσημα”.

Όπως επισημαίνει πάντως το ΒBC, το σκοτάδι και η στενότητα του χώρου μέσα στο κτίριο όπου κρυβόταν ο Μπιν Λάντεν κάνουν ορισμένα μέλη των Navy SEALs να αμφισβητούν κατά πόσο ήταν δυνατόν να προσδιοριστεί από ποιόν προήλθε η μοιραία σφαίρα που σκότωσε τον ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr