ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Συντονισμένα εναντίον Δένδια Τούρκοι ισλαμιστές και εγχώριοι ακροδεξιοί λαϊκιστές
Ισραηλινοί, Ελλαδίτες, Κύπριοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Κνέσετ ενώπιον της αυξανόμενης τουρκικής απειλής
Νίνα Κασιμάτη προς Θανάση Πλεύρη: Ούτε να τολμήσεις να παραδώσεις στους Τούρκους τον Πόντιο αγωνιστή Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί
Μακρόν: «Εάν δεν κάνουμε τίποτα, η Ευρώπη θα έχει αφανιστεί σε πέντε χρόνια»
Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Διπλωματική προσέγγιση με φόντο τις πάγιες διαφωνίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν γαλλικά όπλα για να χτυπήσουν οποιεσδήποτε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Ρωσία αποτελούν απειλή για την Ουκρανία, αλλά όχι το Κρεμλίνο.
Αυτό δήλωσε ο Εμμανουέλ Μπον, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Γάλλου προέδρου, σε σχόλιο στην Ukrinform στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.
«Η Ουκρανία μπορεί να χτυπήσει σε ρωσικό έδαφος με γαλλικά όπλα – αυτό ανακοινώθηκε δημόσια», είπε.
Και αμέσως διευκρίνισε: «αλλά εννοώ, είπαμε – δεδομένου του γεγονότος ότι οι Ρώσοι μετακινούν στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία με στόχο να διεισδύσουν στην Ουκρανία, είναι απαραίτητο και λογικό να επιτραπεί στους Ουκρανούς να χτυπήσουν αυτές τις δυνάμεις».
«Υπάρχει λοιπόν μια ορισμένη απόχρωση, η οποία είναι ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό που τους δίνουμε για να χτυπήσουν στόχους που οι Ρώσοι κινητοποιούνται για να τους χρησιμοποιήσουν και για να συνεχίσουν τον πόλεμο.
»Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να χτυπήσουν αύριο το Κρεμλίνο», τόνισε.
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαΐου έγινε γνωστό ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποστηρίζει τα χτυπήματα της Ουκρανίας στο ρωσικό έδαφος.























































