ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Κατάρ, Λευκός Οίκος, Λωρίδα της Γάζας, Τζιχαντιστές, Τζον Κίρμπι, Χαμάς,


















































«Η νίκη προϋποθέτει θυσία» - Αυτό ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, αυτό ζητάνε οι Έλληνες
Θανατηφόρος Χανταϊός στο Ισραήλ από την Ανατολική Ευρώπη
Το παγωμένο βλέμμα της Ελισάβετ: Ακόμη και πρωθυπουργοί έτρεμαν μπροστά της, αποκαλύπτει βασιλικός βιογράφος
Τραμπ: «Εντελώς απαράδεκτη» η πρόταση του Ιράν - Τι ζητά το Ιράν
Το Ιράν απείλησε Γαλλία και Βρετανία αν στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ - Τι απάντησαν Βρετανοί και Γάλλοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ένας εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου έκανε σήμερα λόγο για μια «θετική έναρξη» των συνομιλιών που μόλις ξεκίνησαν στην Ντόχα με επίκεντρο την επίτευξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ανέφερε πως αναμένει πως οι συνομιλίες θα συνεχιστούν αύριο, προσθέτοντας:
«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου το πλαίσιο της συμφωνίας έχει σε γενικές γραμμές γίνει αποδεκτό και τα κενά που πρέπει να καλυφθούν αφορούν την εφαρμογή της».
«Η Χαμάς πρέπει να γνωρίζει ότι κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τους ομήρους μας, τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα για εκείνη.
»Θα τα κάνουμε χειρότερα μέχρι να καταφέρουμε να πάρουμε πίσω τους ομήρους και μετά δε θα επιτρέψουμε στη Χαμάς ούτε να ξανασηκώσει κεφάλι» σημειώνει ο αρχηγός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, Χέρτζι Χαλεβί.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι το Ισραήλ πέτυχε το μέγιστο που μπορούσε να πετύχει στρατιωτικά στη Γάζα και δεν θα μπορέσει ποτέ να εξαλείψει πλήρως της Χαμάς οπότε πλέον ήρθε η ώρα μιας συμφωνίας.
Οι πιέσεις για κατάπαυση του πυρός έρχονται και από τους λαούς της περιοχής.























































