Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καθαίρεση τριών φιλοκούρδων δημάρχων στην Τουρκία με κατηγορίες για «τρομοκρατία»

Καθαίρεση τριών φιλοκούρδων δημάρχων στην Τουρκία με κατηγορίες για «τρομοκρατία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τρεις δήμαρχοι προερχόμενοι από το Κόμμα της Ισότητας των Λαών και της Δημοκρατίας (DEM, πρώην HDP), του κύριου τουρκικού φιλοκουρδικού κόμματος, απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους αφού κατηγορήθηκαν για «τρομοκρατία», ανακοίνωσε τη Δευτέρα 4/11 το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.

Οι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων Μαρντίν και Μπατμάν και αυτός της κωμόπολης Χαλφέτι, οι οποίες βρίσκονται και οι τρεις στη νοτιοανατολική Τουρκία [τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν] όπου κατοικούν κυρίως Κούρδοι, αντικαταστάθηκαν από κυβερνήτες διορισμένους από το κράτος, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Ο δήμαρχος της Μαρντίν Αχμέτ Τουρκ, δημοφιλής προσωπικότητα του κουρδικού κινήματος και ηλικίας 82 ετών, είχε ήδη καθαιρεθεί και φυλακισθεί για μήνες στη διάρκεια προηγούμενων θητειών του, καθώς η τουρκική εξουσία τον κατηγορεί για σχέσεις με τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Ο Τουρκ και οι άλλοι δύο φιλοκούρδοι δήμαρχοι είχαν εκλεγεί στις τοπικές εκλογές του Μαρτίου, οι οποίες σηματοδότησαν ευρεία νίκη της αντιπολίτευσης σε βάρος του ισλαμιστικού Κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι καθαιρέσεις αυτές πραγματοποιούνται μερικές ημέρες μετά τη σύλληψη με κατηγορίες για σχέσεις με το PKK ενός δημάρχου δημοτικού διαμερίσματος της Κωνσταντινούπολης προερχόμενου από το κύριο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης, το σοσιαλδημοκρατικό CHP.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr