Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία καταγγέλλει την Ουκρανία πως υποστηρίζει τους τζιχαντιστές στην Συρία

Η Ρωσία καταγγέλλει την Ουκρανία πως υποστηρίζει τους τζιχαντιστές στην Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ κατηγόρησε την Τρίτη 3/12 την ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών ότι παρέχει βοήθεια στην τζιχαντιστική ομάδα Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS), η οποία ηγείται της επίθεσης εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στη βορειοδυτική Συρία από την περασμένη Τετάρτη 27/11.

«Θέλουμε να εφιστήσουμε ιδιαίτερα την προσοχή στα αναγνωρίσιμα ίχνη που δείχνουν προς την (…) κατεύθυνση της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, της GUR, στην οργάνωση των εχθροπραξιών και στην προμήθεια όπλων σε μαχητές στη βορειοδυτική Συρία», είπε ο Βασίλι Νεμπένζια κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας αφιερωμένης στην αναζωπύρωση του πολέμου στη Συρία.

«Αναφερόμαστε στην ταυτοποίηση στην επαρχία ουκρανών στρατιωτικών εκπαιδευτών (…) οι οποίοι εκπαιδεύουν πολεμιστές της HTS σε τακτικές μάχης», πρόσθεσε.

«Οι μαχητές της HTS όχι μόνο δεν κρύβουν το γεγονός ότι υποστηρίζονται από την Ουκρανία, αλλά το καμαρώνουν», συμπλήρωσε, κατηγορώντας το Κίεβο πως τους προμήθευσε ιδίως drones.

«Η συνεργασία ανάμεσα σε ουκρανούς και Σύρους τρομοκράτες με κίνητρο το μίσος εναντίον της Συρίας και της Ρωσίας βρίσκεται σε εξέλιξη, για τη στρατολόγηση μαχητών στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και για την οργάνωση επιθέσεων εναντίον των ρωσικών και συριακών στρατευμάτων στη Συρία», πρόσθεσε ο πρεσβευτής Νεμπένζια.

Συμμαχία τζιχαντιστών στην οποία δεσπόζει η HTS, ο άλλοτε βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία, εξαπέλυσε την 27η Νοεμβρίου κεραυνοβόλα επίθεση στη βορειοδυτική Συρία, καταλαμβάνοντας δεκάδες κοινότητες και το μεγαλύτερο μέρος του Χαλεπιού —του δεύτερου μεγαλύτερου αστικού κέντρου της χώρας—, προτού συνεχίσουν την προέλασή τους προς νότο.

Η Ρωσία, που επενέβη στρατιωτικά στη Συρία από το 2015, συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους συμμάχους του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα αποκαλύπτουν Ρώσους στρατιώτες να «ακονίζουν μαχαίρια για κανιβαλισμό» λόγω έλλειψης εφοδίων

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: Φόβοι ότι ο Πούτιν μπορεί να εξαπολύσει «ψυχεδελικά όπλα εγκεφάλου» – Διαγραφή μνήμης και «αποεκπαίδευση» στρατευμάτων σε μια τρομακτική νέα εποχή πολέμου

Η τρομακτική επιστροφή του Ισλαμικού Κράτους – Οι τζιχαντιστές «επιστρατεύουν» την Τεχνητή Νοημοσύνη

Χριστοδουλίδης και Νετανιάχου συζήτησαν για εξοπλιστικά, ενέργεια, διασυνδεσιμότητα, ασφάλεια και ανθεκτικότητα

Συρία: Το τζιχαντιστικό καθεστώς της Δαμασκού επιτέθηκε στους Κούρδους στο Χαλέπι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr