ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Επιδρομή Ισραηλινών κομάντο σε ιρανικές εγκαταστάσεις κατασκευής πυραύλων

Συρία: Επιδρομή Ισραηλινών κομάντο σε ιρανικές εγκαταστάσεις κατασκευής πυραύλων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισραήλ, Συρία,

Ισραηλινοί κομάντο της ομάδας Shaldag πραγματοποίησαν έφοδο σε ιρανικές εγκαταστάσεις κατασκευής πυραύλων στο έδαφος της Συρίας, σε περιοχή κοντά στην πόλη Maysaf, επιβεβαίωσαν οι IDF με ανακοίνωση τους την Πρωτοχρονιά.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στις αρχές Σεπτεμβρίου και εντάσσεται στο πλαίσιο του συνολικότερου σχεδίου άμυνας του Ισραήλ, απέναντι στην απειλή που προέρχεται από την Τεχεράνη.

Η απόφαση για την πραγματοποίηση χερσαίας επιχείρησης σε ξένο έδαφος, ελήφθη μετά την επιβεβαίωση της άμεσης απειλής από το Ιράν, το οποίο έχει εξαπολύσει δύο ευρείες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους και drones.

Οι πύραυλοι που παράγονταν στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις εξόπλιζαν τις ομάδες κρούσης της Χεζμπολάχ.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε περίπου 200 χιλιόμετρα μακριά από την ισραηλινή επικράτεια.

Οι Ισραηλινοί κομάντος έφτασαν στη Συρία με ελικόπτερα και ακολούθως προσέγγισαν τις εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων, τις οποίες κατέλαβαν.

Μετά τον έλεγχο και τον εντοπισμό χρήσιμων εγγράφων, οι εγκαταστάσεις ανατινάχθηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα σχέδια ανάπτυξης τουρκικών αντιαεροπορικών συστημάτων πίσω από την ισραηλινή επίθεση στη Συρία

JERUSALEM POST: Το Ισραήλ οφείλει να αναχαιτίσει την τουρκική στρατιωτική επέκταση προτού η Άγκυρα φτάσει στα σύνορα του

Καλιμπάφ (Ιράν): «Μια εγχώρια παραγόμενη, ανεξάρτητη τάξη είναι αυτή που θα αποδώσει πραγματικά ειρήνη και ασφάλεια»

Έχει χαθεί ο έλεγχος με το 80χρονο γιουσουφάκι: Ο φιλότουρκος νεοοθωμανός Τομ Μπάρακ δήλωσε ότι τα Υψιπέδα του Γκολάν ανήκουν στη Συρία – «Εξαιρετική εξέλιξη» να γίνει η Τουρκία αφεντικό της Μέση Ανατολής

Νετανιάχου: Ο Ερντογάν είναι ένας αντισημίτης δικτάτορας που σφάζει Κούρδους και κατέχει τη μισή Κύπρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr